• İSTANBUL
  • İMSAK
    00:00
    GÜNEŞ
    00:00
    ÖĞLE
    00:00
    İKİNDİ
    00:00
    AKŞAM
    00:00
    YATSI
    00:00
  • 0.0
  • 0.0
  • 0.0

Jandarma İstihbarat müdürü FETÖ'den tutuklandı

Yeniakit Publisher
2018-06-21 22:03:00 -
Jandarma İstihbarat müdürü FETÖ'den tutuklandı

FETÖ/PDY’nin TSK’daki kripto yapılanmasına yönelik yürütülen soruşturmada FETÖ imamları ile ankesörlü telefonlar üzerinden irtibat kurduğu iddia edilen İstanbul İl Jandarma Komutanlığı İstihbarat Şube Müdürü Yüzbaşı İskender Çindemir tutuklanarak cezaevine konuldu.

Fetullahçı Terör Örgütü'nün Türk Silahlı Kuvvetleri'ndeki kripto yapılanmasına ilişkin İstanbul Cumhuriyet Başsavcılığı'nca yürütülen soruşturma da yeni bir gelişme yaşandı.

FETÖ/PDY'nin mahrem imamları ile ankesörlü telefonlar üzerinden irtibat kurduğu iddiasıyla geçtiğimiz günlerde gözaltına alındığı öğrenilen İstanbul İl Jandarma Komutanlığı İstihbarat Şube Müdürü Yüzbaşı İskender Çindemir bugün İstanbul Adliyesi'ne sevk edildi.

Terör ve Örgütlü Suçlar Soruşturma Bürosu tarafından şüpheli olarak ifadesi alınan Yüzbaşı Çindemir, 'Silahlı terör örgütüne üye olma'suçlaması kapsamında tutuklama istemiyle Nöbetçi Sulh Ceza Hakimliği'ne sevk edildi. Çindemir'in FETÖ imamları tarafından görev yaptığı illerde ardışık veya olmayan şekilde arandığı iddia edildi.

Hakimlikte sorgusu yapılan İskender Çindemir, atılı suç kapsamında tutuklanarak cezaevine konuldu. Daha önce de Silivri Jandarma İlçe Komutanı Mustafa Yoldaş da Ağrı Cumhuriyet Başsavcılığı'nın yürüttüğü ankesör soruşturması kapsamında tutuklanarak cezaevine konulmuştu.
ÖNE ÇIKAN VİDEO

x

WhatsApp İhbar Hattı

+90 (553) 313 94 23