• İSTANBUL
  • İMSAK
    00:00
    GÜNEŞ
    00:00
    ÖĞLE
    00:00
    İKİNDİ
    00:00
    AKŞAM
    00:00
    YATSI
    00:00
  • 0.0
  • 0.0
  • 0.0

İzmir’e Türkiye’de benzeri olmayan bir yaşam konsepti geliyor

Yeniakit Publisher
2017-02-27 14:43:00 - 2017-09-11 14:13:19
İzmir’e Türkiye’de benzeri olmayan bir yaşam konsepti geliyor

Mansur Erden, “ Mesele sadece konut yapmak değil, yaşam kalitesini arttırarak, insanlara katkı sağlayabilecek yaşam alanları oluşturmak”

Erden İnşaat’ın sahibi Mansur Erden, evli ve iki çocuk babası. Ankara Üniversitesi Ziraat Mühendisliği Bölümü mezunu olan Erden, üniversite eğitimini tamamladıktan sonra iş hayatına İstanbul’da devam ediyor. Bu dönemde İzmit, Gebze, Ankara ve İstanbul’da gayrimenkul sektörüne yöneliyor. Evlenmesiyle beraber, iş hayatını İzmir’e taşımaya karar veren Mansur Erden, “ İstanbul’un kalabalığı, şehrin stresi, bana verdiği yorgunluk sakin bir şehirde yaşama isteği uyandırdı ve eşimle beraber İzmir’e taşınmaya karar verdik” dedi.

İzmir’de yatırımlarını gerçekleştirmek adına uzun bir çalışma yapan Erden, “Çalışmalarımız sonucunda ekibimin de yönlendirmesiyle Menemen’de yatırım yapmaya karar verdik. Bu yatırımı yaparken pek çok etkeni göz önünde bulundurduk” diye konuştu. Yatırımı bu bölgede yapmaya karar veren Erden, “ Bölge gelişmeye çok müsait, burayı seçmemizde Menemen’in konumu büyük önem taşıyor. Bölgenin üniversiteler bölgesi seçilmiş olması, bir tarafında Foça gibi bir tatil beldesinin yer alması, diğer tarafında Türkiye’de eşi olmayan İhtisas Organize Sanayi bölgesinin kurulmuş olması, Ata Sanayi Sitesi’ne yakınlığı, şehrin trafiğine girmeden Emiralem üzerinde Manisa’ya 35 dakika da ulaşma imkanı, Çanakkale otobanına yakınlığı, sivil havacılık lisesinin burada bulunması, İzban gibi modern ve gelişmiş bir toplu taşıma sistemine sahip olması, Körfez Geçişi projesinin bir ayağının Çiğli’de olması, Aliağa Limanının yanı sıra dünyanın 10 büyük limanından biri olan Çandarlı Limanının burada olması, İzmir’in merkezinin yoğunluğu ve kalabalığında ziyade merkezin hemen yanı başında bakir bir bölge olması, gelişmeye hazır bir durumda olması bizi etkilemiştir” diyerek lokasyonun önemine dikkat çekti.

“Şehrin içinde ama şehirden farklı”

Bölgenin çok fazla değere sahip olduğunu söyleyen Mansur Erden, “Hemen yanı başımızda Sasalı Kuş Cenneti, onun bitişiğinde yine Türkiye’ye örnek bir kuruluş olan Doğal Yaşam Parkı bulunuyor. Burası şehrin içinde ama şehirden farklı. Bölgenin böyle değerlere sahip oluşu İzmir ve Menemen’i bizim için ideal bir yatırım alanı haline getirmiştir. Son zamanlarda marka firma ve projelerin de özellikle İzmir’e girmesi de bizim ne kadar doğru bir yatırım yaptığımızın göstergesidir. ” diye konuştu.

Erden, “Biz burada İzmir’de belki de Türkiye’de ilk, benzersiz bir konseptle yaklaşık 1200 konutluk bir proje başlatıyoruz. Bu projede 1+1, 2+1, 3+1 olmak üzere konforlu bir yaşam tarzı belirledik. Büyüklük olarak da marka ve eşsiz olacak bir proje bu. İzmir’in böyle bir projeye ihtiyacı vardı. İzmir’de Nüfus oranı ve konut açığı verileri ortada. İzmir’in özgür bir yaşama sahip oluşu bizi hep etkiledi. Bu kentin yüzü batıya dönük, modern, sıcak kanlı, sosyal yaşantısı yüksek insanlarının tüm ihtiyaçlarını düşünerek geliştirdik bu konsepti” dedi. Larissa Göl Evleri projesi, % 100 Erden İnşaat’a ait olan gayrimenkul üzerine, yine  % 100 Erden İnşaat’a ait öz ve yerli sermaye ile gerçekleştiriliyor.
ÖNE ÇIKAN VİDEO

Çevreci Proje

Larissa Göl Evleri projesi, çevreci yönüyle de dikkat çekiyor.  Projede ortak alanların enerji ihtiyacı, binaların üzerine yerleştirilen güneş panellerinden elde edilen güneş enerjisiyle sağlanacak. Ayrıca proje Türkiye’nin ilk ve tek meyve veren dikey ormanı olma özelliğini taşıyor. Dikey orman konseptiyle inşaat için doğadan alınan toprak, doğaya fazlasıyla geri kazandırılacak. Larissa Göl Evleri’nde, dikey orman komseptinde milattan önce antik dönemden bu yana Ege’nin sembolü olan zeytin ve üzüm uygulanacak. Hangi katta hangi evde olunursa olunsun, daire sakinleri dalından üzüm koparabilecek.

Türkiye’nin ilk genç yaşam konsepti

Günümüzde iş ve okul sebebiyle, genç kesimin ailelerinden ayrı küçük bir yaşam kurma ihtiyacı da düşünülerek geliştirilen konseptte site sakinlerinin kendilerine vakit ayırabilmeleri için her şey düşünülmüş. Böylece tüm günü iş ve okulda geçiren sakinler, şehir merkezinde ihtiyaçlarını karşılamak için vakit kaybetmek yerine, evlerinin konforunda ihtiyaçları olan her şeyi bulabilecekler. Üniversiteler bölgesinde bulunan proje uygun fiyatları ile de öğrenciler için keyifli bir yaşam alanı olacak. Ayrıca proje yatırım yapmayı düşünenler için de oldukça karlı bir fırsat olarak dikkat çekiyor. Yaklaşık 40 bin m2 proje, 100 bin m2 inşaat alanı üzerine kurulan Larissa %80’i 1+1 dairelerden oluşacak. Sakinlerin tüm ihtiyaçları düşünülerek hazırlanan projeyi diğer projelerden ayıran, büyük bir yaşam kompleksi olması. Konsept içinde alışveriş alanı, giyim ve teknoloji mağazası, fitness, açık-kapalı yüzme havuzu, sauna, Türk hamamı, açık-kapalı basketbol sahası, mini futbol, tenis kortu, squash, yürüyüş ve koşu parkuru, bowling, sinema, açık anfi tiyatro, hobi bahçesi, hobi odaları, eczane, kuaför, cafe, kamelyalar, göl etrafı barbekü alanları, evcil hayvanlar için bahçe, uydu ve fiber altyapısı bulunacak. Daireleri ankastreli ve klimalı olarak teslim edilecek. Tesis içi özel güvenlik, otopark, araç bakım ve oto yıkama ünitesi, çocuk kulübü, kreş, siteye ait taksi, shuttle, laundry, hausekeeping ve hazır yemek hizmetleri de tesis içinde yer bulacak. Ayrıca proje yatırıma ve banka kredilerine uygunluğuyla da bir adım daha cazip hale geliyor. Bunun yanı sıra bu konseptte konut sahibi olmak isteyenler, projenin kendi bünyesindeki kişiye özel taksitlendirme imkanlarıyla kira öder 7gibi konut sahibi olabilecekler.

Ruhsat ta proje tadilatı yapılan Larissa Göl Evleri’nin Martta Lansmanı yapılması ve Nisanda Temel atılması öngörülüyor.

x

WhatsApp İhbar Hattı

+90 (553) 313 94 23