• İSTANBUL
  • İMSAK
    00:00
    GÜNEŞ
    00:00
    ÖĞLE
    00:00
    İKİNDİ
    00:00
    AKŞAM
    00:00
    YATSI
    00:00
  • 0.0
  • 0.0
  • 0.0

İtikaf her yaşa hitap ediyor

Yeniakit Publisher
2018-06-11 09:58:00 -
İtikaf her yaşa hitap ediyor

Dış dünyayla ilişkileri asgari düzeye indirerek kişinin kendisiyle baş başa kalması, daha fazla ibadet ederek günahların bağışlanmasını umması ve Allah’a daha çok yaklaşması olarak ifade edilen itikaf, gencinden yaşlısına her yaşta yapılıyor.

Allah’ın rızasını kazanmak için belli bir adap içerisinde camide kalmak ve ibadetle meşgul olmak anlamına gelen “itikaf”, ramazanın son 10 gününde gerçekleştiriliyor.

Müslümanlar için bulunmaz bir nimet olarak değerlendirilen “itikaf”, ramazanın manevi ikliminden yararlanmak adına da önem taşıyor.

İtikaf ibadetini sadece yaşlılar değil, gençler de tercih ediyor. Fatih’teki Şehzade Camii’nde itikafa giren 23 yaşındaki üniversite son sınıf öğrencisi Mehmet Semih Kızıltaş, bu yıl dördüncü defa bu ibadetini yerine getirenlerden.

“BÜTÜN YORGUNLUĞU ATIYORUZ"

Düzce Üniversitesi İnşaat Mühendisliği Bölümü son sınıf öğrencisi Mehmet Semih Kızıltaş, “İtikaftan çıktıktan sonra zihinsel ve fiziksel olarak aynı şekilde olmayıp daha güçlenerek berrak bir zihinle hayata atılıyoruz. Bir senenin tüm yorgunluğunu atıyoruz hem bedensel hem de zihinsel olarak” dedi.
ÖNE ÇIKAN VİDEO

KADİR GECESİ'Nİ İTİKAFTA GEÇİRMENİN MANEVİ ETKİSİ

Evi yakın olduğu için Bahçelievler’deki Kocasinan Merkez Camii’nde itikafa giren 56 yaşındaki İmam Açılan da bu ibadet biçimiyle 3 yıl önce camideki cemaatten görerek tanıştığını, iki yıldır da kendisinin itikafa girdiğini söyledi.

Ramazan’ın son 10 gününde Peygamber’in sünnetini yerine getirerek dünyayla maddi ve manevi ilişkiyi kestiklerini ifade eden Açılan, camide zikir yaptıklarını, dini kitaplar okuduklarını, vakit namazı ve kazalarını kıldıklarını anlattı.

Açılan, “Müslümanım diyen, orucun, namazın, abdestin bütün sorumluluklarını bilen herkes itikafa girebilir. Yaş sınırı yoktur. Yemek, içmek, temizlik, rahatlık, yatmak, kalkmak gibi şeyleri cami ortamında yapıyoruz. Gerek halıda yatıyoruz gerek yemeğimizi yapıyoruz gerekse farklı ortamlarda temizlik ihtiyacımızı karşılıyoruz. Hiçbir zorluğu yok. Herkesin yapabileceği bir ibadettir” diye konuştu.

x

WhatsApp İhbar Hattı

+90 (553) 313 94 23