• İSTANBUL
  • İMSAK
    00:00
    GÜNEŞ
    00:00
    ÖĞLE
    00:00
    İKİNDİ
    00:00
    AKŞAM
    00:00
    YATSI
    00:00
  • 0.0
  • 0.0
  • 0.0

İtalya'da Lig partisinin ilçe merkezinin önünde bomba patladı

Yeniakit Publisher
2018-10-13 15:34:00 -
İtalya'da Lig partisinin ilçe merkezinin önünde bomba patladı

Hükümet ortaklarından aşırı sağcı Lig partisinin Alto-Trentino bölgesindeki ilçe merkezinin önünde bomba patladı.

İtalyan ANSA ajansının haberine göre, gece saatlerinde ülkenin kuzeyindeki Alto-Adige Trentino bölgesinin Trento şehrinde bulunan Ala ilçesindeki Lig parti binasının önünde bomba patladı. Patlamada, binanın camları kırıldı. Ayrıca parti merkezinin önünde üzerinde “Rüzgar hala uğulduyor.” ifadeleri yer alan bir not bulundu.

Bölge seçim kampanyası çerçevesinde bugün kente gideceği belirtilen İtalya Başbakan Yardımcısı ve İçişleri Bakanı Matteo Salvini’nin ziyaret kapsamında Ala’daki parti temsilciliğine de uğraması planlanıyordu.

Trento özerk ilinin yöneticisi Ugo Rossi, yaptığı açıklamada, polisin olayın faili olduğu öne sürülen iki kişinin kimliğini tespit ettiğini bildirdi. 

'ANARŞİSTLER YAPTI'

İtalya Başbakan Yardımcısı ve İçişleri Bakanı Salvini de Facebook hesabından konuyla ilgili paylaşımda bulundu. Bugün bölgeye ziyaret edecek Salvini, Lig merkezine saldırıyı "anarşistlerin" yaptığını öne sürdü.
ÖNE ÇIKAN VİDEO

Salvini, "Bazıları onlarca yıl sonra Trento’nun bile değişim istediğini anladı ve şiddetle karşılık verdiler. Ama bizim gülümsememizi ve düzgün insanların değişim isteğini durduramayacaklar. Bugün 13.30’dan itibaren (TSİ 14.30) Trento’da birçok belediyeyi ziyaret edeceğim ve akşam da herkesi kucaklamak için Ala’da olacağım." ifadelerini kullandı.

Alto-Adige Trentino bölgesi uzun zamandır muhalefetteki sol görüşlü Demokrat Partinin (PD) bölgesel müttefiki SVP-PATT tarafından yönetiliyor.

x

WhatsApp İhbar Hattı

+90 (553) 313 94 23