• İSTANBUL
  • İMSAK
    00:00
    GÜNEŞ
    00:00
    ÖĞLE
    00:00
    İKİNDİ
    00:00
    AKŞAM
    00:00
    YATSI
    00:00
  • 0.0
  • 0.0
  • 0.0

İtalya Hükümeti'nde masonlara engel!

Yeniakit Publisher
2018-05-22 15:55:00 -
İtalya Hükümeti'nde masonlara engel!

Lig ve M5S partileri arasında kurulması muhtemel hükümetin programında masonların hükümette yer alması yasaklanıyor.

İtalya'da aşırı sağcı Lig ve sistem karşıtı 5 Yıldız Hareketi (M5S) arasında kurulması muhtemel hükümetin programında masonların hükümette yer almasına yasak getiriliyor.

İtalya'da aşırı sağcı Lig ve sistem karşıtı M5S arasında yaklaşık iki haftadır süren müzakereler sonucu ortaya çıkan hükümet programında, "hükümet üyelerinin etik kodları" başlığı altında masonların hükümette bulunamayacağı belirtildi.

Bu bölümde şu ifadelere yer verildi:

"Kara para aklama ve bilançoda sahtecilik dahil olmak üzere kesinleşmemiş bile olsa kasıtlı işlenen suçlardan hüküm giymiş, mafya, yolsuzluk ve görevini kötüye kullanma gibi ciddi suçlamalarla davası devam eden kişiler, masonlar ve delegasyonla çıkar çatışması içinde bulunanlar hükümete katılamaz. Hükümet üyeleri, haklarında soruşturma veya cezai kovuşturma olduğunu öğrenir öğrenmez zamanlıca bilgi sağlamak zorundadır."

M5S, seçim sürecinde de birkaç milletvekili adayını, daha önceden Mason locasına kayıtlı olduklarının ortaya çıkmasının ardından listeden çıkarmıştı.
ÖNE ÇIKAN VİDEO

2 HAFTA SONRA YENİ HÜKÜMET

M5S lideri Luigi Di Maio, bu adayları sadece partiden ihraç etmekle kalmayıp, "M5S'in imajına verdikleri zarar nedeniyle" bu kişiler haklarında dava açacaklarını duyurmuştu.

İtalya'da 4 Mart'ta yapılan seçimde hiçbir parti veya ittifak hükümet kurmaya yetecek oy alamamış ve koalisyon hükümeti kurmak için partiler arasında müzakereler başlamıştı.

Aşırı sağcı Lig ve sistem karşıtı 5 Yıldız Hareketi (M5S) arasında yaklaşık 2 hafta süren müzakereler sonucu yeni bir hükümet kurulması konusunda anlaşılmıştı.

x

WhatsApp İhbar Hattı

+90 (553) 313 94 23