• İSTANBUL
  • İMSAK
    00:00
    GÜNEŞ
    00:00
    ÖĞLE
    00:00
    İKİNDİ
    00:00
    AKŞAM
    00:00
    YATSI
    00:00
  • 0.0
  • 0.0
  • 0.0

İsyan eden yarbay Alkan TSK'dan ihraç edildi

Yeniakit Publisher
2016-09-02 09:58:00 -
İsyan eden yarbay Alkan TSK'dan ihraç edildi

Şırnak'ta şehit düşen kardeşi Yüzbaşı Ali Alkan'ın cenaze töreninde sarfettiği sözlerle gündeme oturan Yarbay Mehmet Alkan, son çıkan Kanun Hükmünde Kararname ile TSK'dan ihraç edildi.

Dün gece çıkan Kanun Hükmünde Kararname ile TSK'dan ihraç edilen askerler arasında bir isim dikkat çekti. 

Şehit olan kardeşi Yüzbaşı Ali Alkan'ın tabutu önünde "Saraylarda 30 tane korumayla gezip, zırhlı arabalara binip ‘Şehit olmak istiyorum’ diye bir şey yok” sözleriyle uzun süre gündemde kalan Yarbay Mehmet Alkan TSK'dan ihraç edildi.

50 BİN KİŞİ KAMUDAN İHRAÇ EDİLDİ
 
Resmi Gazete’de yayımlanan ve yaklaşık 50 bin kişinin ihraç edildiği KHK’da dikkat çekici bir isim de yer aldı. Ordudan ihraç edilen isimler arasında, şehit olan kardeşi Yüzbaşı Ali Alkan’ın cenaze törenindeki isyanıyla gündeme gelen Jandarma Yarbay Mehmet Alkan’ın da bulunduğu ortaya çıktı.

YARBAY ALKAN NELER SÖYLEMİŞTİ?

Şehit Yüzbaşı Ali Alkan’ın cenaze törenine üniformasıyla katılan ağabey Mehmet Alkan, açılım sürecinde yapılan hatalara isyan etmiş “Düne kadar çözüm diyenler ne oldu da sonuna kadar savaş diyor. Saraylarda 30 tane korumayla gezip, zırhlı arabalara binip ‘Şehit olmak istiyorum’ diye bir şey yok” sözlerine tepki göstermişti.
ÖNE ÇIKAN VİDEO

Bu sözlerden sonra bazı yayın organlarının hedefine oturan Yarbay Alkan hakkında Jandarma Genel Komutanlığınca soruşturma başlatılmış ve uyarı cezası verilmişti.

İHRAÇ KARARI İÇİN NE DEDİ?

Karara sosyal medya hesabından tepki gösteren Yarbay Mehmet Alkan, ihraç edilmesinde yandaş medyanın başlattığı kampanyanın etkili olduğunu belirterek “Sizden hakkımı almadan ve helak olduğunuzu görmeden ölmeyeceğim” diye yazdı.

x

WhatsApp İhbar Hattı

+90 (553) 313 94 23