• İSTANBUL
  • İMSAK
    00:00
    GÜNEŞ
    00:00
    ÖĞLE
    00:00
    İKİNDİ
    00:00
    AKŞAM
    00:00
    YATSI
    00:00
  • 0.0
  • 0.0
  • 0.0

İsveç'li aktivistler İsrail'de yapılacak Eurovision'a boykot çağrısı yaptı

Yeniakit Publisher
2019-02-20 16:49:11 -
İsveç'li aktivistler İsrail'de yapılacak Eurovision'a boykot çağrısı yaptı

Stockholm'de devlet televizyonunun önünde toplanan İsveçli aktivistler, İsrail'de yapılacak Eurovision şarkı yarışmasının boykot edilmesi çağrısında bulundu

STOCKHOLM (AA) - İsveç'in başkenti Stockholm'de devlet televizyonu SVT'nin önünde toplanan bir grup aktivist, İsrail'de yapılacak Eurovision şarkı yarışmasının boykot edilmesini istedi.
İsrail'in başkenti Tel Aviv'de Mayıs'ta yapılacak Eurovision müzik yarışması için hazırlıklar sürerken, İsrail'e karşı Filistin'in mücadelesine destek veren İsveçli aktivist ve akademisyenlerin kurduğu Stockholm Filistinliler Derneği yarışmayı boykot çağrısı yaptı.
Devlet televizyonunun önünde toplanan grup, yarışmanın boykot edilmesini ve İsveç'ten yarışmaya katılım olmamasını istedi.
AA muhabirine açıklamada bulunan Stockholm Filistinliler Derneği üyesi Michael Ljung, Birleşmiş Milletler'in (BM) İsrail'in Filistin topraklarını işgalini kınadığını hatırlatarak, ''BM'nin işgal için kınadığı İsrail'in ışıltılı reklamının yapılmasına karşıyız. Festivalin yapılacağı yerin birkaç kilometre ilerisinde toprakları ellerinden alınan İsrail askerlerinin baskısı altında yaşayan Filistinliler var. İsveç, bu içler acısı duruma katkı koymamalı." dedi.
Aktivistler, İsrail'deki Eurovision şarkı yarışmasının boykot edilmesi için imza toplarken, yoldan geçenlere de konuyla ilgili broşür dağıttı.
x

WhatsApp İhbar Hattı

+90 (553) 313 94 23