• İSTANBUL
  • İMSAK
    00:00
    GÜNEŞ
    00:00
    ÖĞLE
    00:00
    İKİNDİ
    00:00
    AKŞAM
    00:00
    YATSI
    00:00
  • 0.0
  • 0.0
  • 0.0

İstikrarlı büyümemizi sürdüreceğiz

Yeniakit Publisher
2019-11-15 11:36:00 -
İstikrarlı büyümemizi sürdüreceğiz

Bireysel Emeklilik Sistemi’ne (BES) talep devamlı artıyor. Bu tablodan duyduğu memnuniyeti dile getiren Halk Emeklilik Finansal Yönetim Genel Müdür Yardımcısı Ali Ulvi Sargon, şirket olarak katılımcı sayısını yüzde 8 oranında artırma başarısını gösterdiklerini belirtti.

Halk Emeklilik Finansal Yönetim Genel Müdür Yardımcısı Ali Ulvi Sargon, hedeflerini de daha fazla katılımcıya ulaşmak; istikrarlı büyümelerini sürdürmek olarak açıkladı.

Tasarruf oranları artacak

BES’in ülke ekonomisi ve sermaye piyasaları için vazgeçilmez yatırım enstrümanlarından biri olduğunu ifade eden Sargon, şunları söyledi: “Emeklilik Gözetim Merkezi’nin (EGM) 2019 Ekim ayı rakamlarına göre sistemde yıl içerisinde sektörde en çok katılımcı artışı gerçekleştiren iki şirketten biriyiz. Sektör toplam fon büyüklüğü 110,2 milyar TL’yi buldu ve Gayrisafi Milli Hasıla’nın (GSMH) yaklaşık yüzde 2,5’i seviyesinde gerçekleşti. Fon büyüklüğü Otomatik Katılım Sistemi’nin (OKS) etkisiyle daha da büyüyecek, ülkemiz tasarruf oranlarını arttıracaktır. Sektör bireysel emeklilik fon büyüklüğünde 2019 yılında yüzde 24,4 büyürken, şirketimiz yüzde 32,6 büyüyerek 5,3 milyar TL rakamına ulaştı.”

Disiplinli büyümelerini sürdürdüklerini aktaran Sargon, “2019 Ekim ayı verilerine göre BES ve OKS toplam fon büyüklüğümüzü 6 milyar 593 milyon liraya çıkarma başarısı gösterdik” dedi.

Şirket olarak BES’ten emekli olan katılımcıların sayısının 110 bini bulduğuna dikkat çeken Ali Ulvi Sargon, şöyle konuştu: “Bizim sektörde faaliyet gösterme süremiz henüz 10 yıla ulaşmadı ancak şirketimizi tercih ederek aktarım ile gelen 402 katılımcımız Halk Emeklilik’ten emekli oldu. Bankacılık kesiminin mevcut öz kaynakları, kredi ile mevduat rasyolarının geldiği nokta dikkate alındığında firmaların kaynak sağlama konusunda sermaye piyasalarına başvurmalarının önemi giderek artmaktadır. BES bir taraftan ülkemizdeki tasarruf eğiliminin arttırılması suretiyle dış kaynaklara olan bağımlılığımızı azaltırken diğer taraftan da sermaye piyasalarının gelişmesine katkıda bulunarak reel sektörün alternatif fonlama imkânlarına erişimlerini kolaylaştırmaktadır.”

Sorumluluğumuz büyük

Vatandaşların emeklilik dönemlerinde maddi açıdan daha rahat bir yaşlılık geçirmelerini sağlamak üzere çok büyük bir sorumluluk üstlendiklerini anlatan Sargon, “Ülkemiz insanlarının tasarruf bilincinin ve refah düzeylerinin artmasında önemli bir yere sahip olan BES büyümesini sürdürecek. Biz de yakalamış olduğumuz ivmeyi daha da yukarılara taşıyacağız” diye ekledi.
ÖNE ÇIKAN VİDEO

Haberle ilgili yorum yapmak için tıklayın.
x

WhatsApp İhbar Hattı

+90 (553) 313 94 23