• İSTANBUL
  • İMSAK
    00:00
    GÜNEŞ
    00:00
    ÖĞLE
    00:00
    İKİNDİ
    00:00
    AKŞAM
    00:00
    YATSI
    00:00
  • 0.0
  • 0.0
  • 0.0

İşte Başakşehir’in yeni projeler bölgesi

Yeniakit Publisher
2015-05-07 13:02:00 -
İşte Başakşehir’in yeni projeler bölgesi

Başakşehir sınırları içerisindeki Ziya Gökalp Mahallesi, Bakanlar Kurulu'nca riskli alan kabul edildi.

Emlak Rehberi - Üçüncü havalimanına bağlantı noktasında yer alan, Atatürk Olimpiyat Stadı'na komşu 350 dönümlük bölgede kentsel dönüşüm uygulanacak İstanbul'da bir büyük yerleşim daha Bakanlar Kurulu tarafından riskli alan olarak kabul edildi. Buna göre İstanbul Başakşehir sınırları içerisinde yer alan ve 3'üncü havalimanına TEM Otoyolu'ndan bağlantı noktasında olan Ziya Gökalp Mahallesi'ndeki eski yapıların bulunduğu 3 kilometrelik çevreye sahip bulunan yaklaşık 350 dönümlük alan riskli alan olarak belirlendi.

Neresi değerlenecek?

Keresteciler Sitesi ve MASKO arasında kalan ve Atatürk Olimpiyat Stadı'na da komşu olan bölgede kentsel dönüşüm faaliyetleri kapsamında eski binalar yıkılarak yerine yeni projeler hayata geçirilecek.

Kentsel dönüşüme çıkarılan alan TEM ile yapımına başlanılan yeni havalimanı ile birlikte hayata geçirilen 1 milyon nüfuslu Yenişehir bölgesine ulaşım aksında bulunacak. TEM üzerinde bölgeye bir bağlantı yolu yapacak Emlak Konut GYO, gelişecek bölgede de yeni projeler hayata geçirecek. Emlak Konut GYO'nun bölgede Başakşehir Ayazma Emlak Konutları adıyla birkaç etaptan oluşacak yeni projeler açıklayacağı biliniyor. Şu anda riskli alan olarak ilan edilen arsanın hemen yakınındaki 200 dönümlük arazide Ağaoğlu Grubu 17 blokta toplam 3 bin 80 konuttan oluşan My World Europe Ayazma projesini hayata geçirmişti.

Sektör temsilcileri ulaşım ve altyapı projelerinin yanı sıra şu anda çalışan metro istasyonu bile bulunan Ziya Gökalp Mahallesi'nin bu kadar büyük çapta bir dönüşüm projesine yönelik olarak yatırım bazında ilgi göreceğini ifade ediyor. Riskli alan olarak ilan edilen bölgenin yola yakın kısmında Türkiye Elektrik İletim AŞ'nin (TElAŞ) yaklaşık 200 dönümlük Tesis ve İşletme Grup Müdürlüğü alanının bulunduğuna da dikkat çeken temsilciler, burasının da projeye dahil edilebilirliğinin konuşulduğunu, olması halinde tek parçada 500 dönümün üzerinde dev bir projenin geliştirilebileceği kanaatindeler.
ÖNE ÇIKAN VİDEO

x

WhatsApp İhbar Hattı

+90 (553) 313 94 23