• İSTANBUL
  • İMSAK
    00:00
    GÜNEŞ
    00:00
    ÖĞLE
    00:00
    İKİNDİ
    00:00
    AKŞAM
    00:00
    YATSI
    00:00
  • 0.0
  • 0.0
  • 0.0

İstanbul Valisi Vasip Şahin, yılın fotoğraflarını seçti

Yeniakit Publisher
2017-12-20 11:29:00 - 2017-12-20 11:32:12
İstanbul Valisi Vasip Şahin, yılın fotoğraflarını seçti

İstanbul Valisi Vasip Şahin, Anadolu Ajansı'nın ("Yılın Fotoğrafları" oylamasında seçimini yaptı.

AA foto muhabirlerinin yurt içinde ve yurt dışında çektiği fotoğrafları inceleyerek bilgi alan Şahin, daha sonra "haber", "yaşam" ve "spor" kategorilerinden oluşan "Yılın Fotoğrafları"nı oyladı.

İlk olarak "haber" kategorisindeki fotoğrafları inceleyen Sahin, bu kategoride Wisam Hashlamoun'ın Batı Şeria'nın El-Halil kentinde 7 Aralık'ta yaşanan olaylar sırasında çektiği "Direnişin sembolü 16 yaşındaki çocuk" adlı fotoğrafa oy verdi.

Vali Şahin, "yaşam" kategorisinde oyunu Arif Hüdaverdi Yaman imzası taşıyan, orta ve güney kesimlerinde yaşanan aşırı kuraklık nedeniyle çok sayıda vatandaşın açlık, salgın hastalık tehdidiyle karşı karşıya kaldığı Somali'de kolera sebebiyle babalarını kaybeden iki yetim kardeşin oyun oynamasını yansıtan "Somali'de çocukların oyunu" isimli fotoğraf için kullandı.

Şahin, "spor" kategorisinde ise tercihini Abdullah Coşkun'un Türkiye Ampute Milli Takımı'nın Avrupa şampiyonu olduğu maçın ardından çektiği "Türkiye'nin sevinci" isimli fotoğrafından yana yaptı.

"SEÇİM YAPMAK OLDUKÇA GÜÇ OLDU"
ÖNE ÇIKAN VİDEO

Oylamadan sonra düşüncelerini dile getiren Şahin, AA'nın artık geleneksel hale gelen ve dünya standartlarında yürüttüğü "Yılın Fotoğrafları" faaliyetini takdirle izlediğini söyledi.

Geçen yıl olduğu gibi bu yıl da büyük bir zevkle üç kategoride üç fotoğraf seçiminde bulunduğunu belirten Şahin, "Her biri aslında birbirinden anlamlı, birbirinden güzel ve hayatın bir başka yönünü derinlikli ifade ediyor." dedi.

"Bu fotoğraflar arasında seçim yapmak oldukça güç oldu" diyen Şahin, "Ama neticede bunlardan birilerini seçmek durumundaydım. İnşallah, benim oy verdiklerim birinci olur diye umut ediyorum." diye konuştu.

Fotoğrafları çekenleri tebrik eden Şahin, organizasyonda emeği geçen Anadolu Ajansı'nın yönetici ve çalışanlarına da teşekkür etti.

x

WhatsApp İhbar Hattı

+90 (553) 313 94 23