• İSTANBUL
  • İMSAK
    00:00
    GÜNEŞ
    00:00
    ÖĞLE
    00:00
    İKİNDİ
    00:00
    AKŞAM
    00:00
    YATSI
    00:00
  • 0.0
  • 0.0
  • 0.0

İstanbul halkına yutturmaya çalışma İmamoğlu! Bilimsel değil jet hızında "Ismarlama" rapor

Yeniakit Publisher
2019-11-19 17:10:00 - 2019-11-19 18:48:00

Proje üretmek ve vatandaşa hizmet vermek yerine boş işlerle gündemi meşgul eden CHP'li İBB Başkanı Ekrem İmamoğlu son olarak Türkiye’nin ilk, Avrupa’nın da en büyük kapasiteli membran arıtma tesisi olması planlanan Silahtarağa İleri Biyolojik Arıtma Tesisi projesini "çevreye zarar verdiği" gerekçesiyle iptal etmişti. İmamoğlu daha sonra İTÜ'den aldığı "ısmarlama" rapor ile gelen tepkileri izole etmeye çalışmıştı.

yeniakit.com.tr  CHP'li İBB Başkanı Ekrem İmamoğlu İstanbul'un geleceğini etkileyecek olan Silahtarağa İleri Biyolojik Arıtma Tesisi projesini "çevre kirliliğine neden olacak" bahanesiyle iptal etti. Türkiye’nin ilk, Avrupa'nın en büyük kapasiteli arıtma tesisi olacak olan dev projenin iptali İmamoğlu'nun destekçileri dahil toplum genelinde büyük tepkiyle karşılandı.

Proje üretemeyen İmamoğlu "temel atmama töreni" düzenleyerek skandallarına bir yenisini daha ekledi. Yaptığı konuşmada İmamoğlu, "Bu ağaçların yaprakları çılgınca beni alkışlıyor" diyerek akılalmaz sözler sarf etti.

Ismarlama rapor!

Akit TV'de Fatin Dağıstanlı'nın sunumu ve Yeni Akit Gazetesi Yazı İşleri Müdürü Ali İhsan Karahasanoğlu'nun yorumlarıyla ekranlarınıza gelen Manşetlerin Dili'nde CHP'li İBB Başkanı Ekrem İmamoğlu'nun "çevreye zarar verdiği" safsatasıyla iptal ettiği Silahtarağa İleri Biyolojik Arıtma Tesisi projesi hakkında değerlendirmelerde bulunuldu.

Seçim öncesi "her şey çok güzel olacak" vaadiyle vatandaşlardan oy devşiren, seçim sonrası ise yaptığı işçi kıyımları ve zamlarla vatandaşa adeta kabusu yaşatan CHP'li İBB Başkanı Ekrem İmamoğlu skandallar silsilesine son olarak "çevreye zarar vereceği" gerekçesiyle Silahtarağa İleri Biyolojik Arıtma Tesisi projesinin iptalini ekledi. İmamoğlu'nun bu kararı kendisini destekleyenler dahil birçok kesim tarafından büyük tepkiyle karşılandı.

Gelen tepkileri yumuşatmaya çalışan İmamoğlu ise bilimsel olduğunu iddia ettiği ancak daha sonra ısmarlama olduğu ortaya çıkan İTÜ'den aldığı raporu referans göstermişti.
ÖNE ÇIKAN VİDEO

Yalanı elinde patladı

İmamoğlu'nun, Silahtarağa İleri Biyolojik Arıtma Tesisi projesinin iptali için öne sürdüğü "İTÜ'lü uzmanlar 'gerek yok' raporu verdi" iddiası asılsız çıkmıştı. "Temel atmama" töreni düzenleyerek proje üretmekten ne denli aciz olduğunu gösteren İmamoğlu, "İsrafı engelledik. Böyle bir çalışmaya gerek yok. İTÜ'den uzmanlarla görüştük. 'İhtiyaç yok' dediler" ifadelerini kullanarak söz konusu kararın "bilimsel veriler" ışığında alındığını savunmuştu.

Öte yandan İTÜ'den yapılan açıklama ise İmamoğlu'nu yalanlayan nitelikteydi. Yapılan açıklamada İmamoğlu'nun Arıtma Tesisi hakkında gerçek dışı bilgiler verdiği aynı zamanda değerlendirilen söz konusu raporun, üniversitenin resmi görüşü olmadığı kaydedildi.

"İstanbul halkına yutturmaya çalışıyorlar"

Yeni Akit Gazetesi Sorumlu Yazı İşleri Müdürü Ali İhsan Karahasanoğlu, konuya ilişkin yaptığı değerlendirmede şunları aktardı:

"İmamoğlu'nun İSKİ'nin başına getirdiği kişi İmamoğlu'nun söylemiyle konuşuyor. Biyolojik arıtma tesisiyle ilgili 'gereksiz' diyerek şunları söylüyor: 'İTÜ'ye 31 Ekim 2019 tarihinde müracat ettik. 6 Kasım 2019'da İstanbul Teknik Üniversitesi İnşaat Fakültesi vasıtasıyla hazırlanan rapor paylaşıldı. Raporda projenin planında benimsenen arıtma stratejisiyle uyumlu olmadığı' falan filan. Sen biyolojik arıtma tesisi yapıyorsun inşaat fakültesinden görüş istiyorsun saçmalığa bak. Kime neyi soracağını bilmiyor. Yani bu biyolojik arıtma tesisi burada zorunlu mudur, gerekli midir, değil midir? Önce sen bir kere ona karar ver, ondan sonra ne yapacağını, nereye yapacağını, hangisinin daha güvenli olacağını inşaat fakültesine sorabilirsin. Ama adam kalkıyor inşaat fakültesine soru soruyor. Peki inşaat fakültesi ne yapmış? 31 Ekim 2019 tarihinde gelen müracatı 6 Kasım'da hemen raporlamış. 6 günde siz neyi raporluyorsunuz. Onlarca dosya gidiyor şu bilirkişiye bu bilirkişiye.. 3 ay, 5 ay, 6 ay dosyalar kalıyor.. Ondan sonra hakim tekrar yazı yazmak zorunda kalıyor ki, 'nerde kaldı o rapor, o dosya' diyerekten. Belli ki burada ısmarlama bir şey istenmiş. 'Şöyle bir rapor yollayın bize' denilmiş. 4 günde adam oturmuş rapor hazırlamış ve vermiş. Bunu utanmadan sıkılmadan bir de anlatıyorlar. Diyorlar ki '6 Kasım tarihli raporda, inşaat fakültesinin yolladığı rapora göre biyolojik arıtma tesisine gerek yoktur.' Bunu Ekrem İmamoğlu çıkıyor kamuoyuna diyor ki 'bilimsel rapor aldık biz.' Ne bilimsel rapor aldın ya, çıkar göster. De ki 'burada kurulacak biyolojik arıtma tesisi gereksizdir' diye bir bilirkişinin verdiği bir rapor. Bir tane profesör, hani ben onların o profesör unvanlarına pek güvenmiyorum ama, yine de olsun, hadi bakalım güvenmediğim o sıfatı taşıyan birisi desin ki 'Gereksizdir bu. Adamlar oturmuşlar kendi kendilerine bazı müteahhitlere para kazandırmak için böyle bir tesis kurmayı icat etmişler' diye bir profesör unvanlı birisi yazsın da görelim. Göremedik o raporu ama, saatlerce televizyonlarda bunun üzerinde tartışma yapılıyor. CHP'liler çıkıyorlar diyorlar ki 'bu konuda bilimsel rapor var. Bu rapor çerçevesinde hareket edilmiştir' diyorlar ve bir anlamda İstanbul halkına da bunu yutturmaya çalışıyorlar."

Seçim öncesi vaatte bulunmuştu

Öte yandan İmamoğlu 31 Mart seçimleri öncesi hem Avrupa hem de Anadolu yakasına birer tane ileri biyoloji artıma tesisi yapacakları vaadinde bulunmuştu.

CHP tam destek vermişti

İmamoğlu'nun arıtma tesisi projesini iptal etmesi tarihin utanç sayfalarına geçerken, CHP'nin önceki dönem projeye tam destek verdiği ortaya çıktı.

Haberle ilgili yorum yapmak için tıklayın.

Yorumlar

Yılmaz atik

İmamoğlu bile diyesim gelmiyor icraatları 1 dolmuşlara %25zam 2 Taksilere %25 zam 3 Halk ekmeğe %40 zam 4 Suya %25 zam 5 Temel atmama merasimleri Açıklama : syn İmamoğlu icraat yapmaktan çok tribüne oynamayı icraat sananlardan ama şunu bilmiyor galiba insanlar dünyanın en büyük metropolünde yaşıyorlar bir nevi kurtlar sofrasında yaşıyorlar ve İmamoğlu unutmasın askere bile gittiğiniz zaman bir bölüme tercih yapılacaksa İstanbulu olan askerden yapılır neden her şeye vakıf olduğu için İstanbulu tercihi yapılır bizi başka işlerle karıştırıp kurtlar sofrasının mensuplarına tribün amigoluğu yapmaya kalkmasın neyin ne olduğunu biliyoruz 

Erman Toprakçı

ısmarlama raporlar sizin işiniz ÇED yazacak sizde ağaçları keseceksiniz en güzel yaptığınız iş
x

WhatsApp İhbar Hattı

+90 (553) 313 94 23