• İSTANBUL
  • İMSAK
    00:00
    GÜNEŞ
    00:00
    ÖĞLE
    00:00
    İKİNDİ
    00:00
    AKŞAM
    00:00
    YATSI
    00:00
  • 0.0
  • 0.0
  • 0.0

''İsrail'e karşı savaşalım''

Yeniakit Publisher
2017-12-07 18:34:00 -
''İsrail'e karşı savaşalım''

Irak'ın önemli Şii din adamlarından Mukteda es Sadr Suudi Arabistan'a İslam koalisyonunu harekete geçirme çağrısı yaptı.

Irak'ta Şii dini merci Ali El Sistani, ABD Başkanı Donald Trump'ın Kudüs'ü 'İsrail'in başkenti' olarak tanıma kararını kınarken, ülkenin önemli Şii aktörlerinden Mukteda es Sadr da Suudi Arabistan'a İslam koalisyonunu harekete geçirme çağrısı yaptı.

Timeturk'te yer alan habere göre, ofisinden yapılan yazılı açıklamada Irak'ta Şii dini merci Ali es-Sistani, "ABD Başkanı'nın aldığı Kudüs kararını kınıyoruz. Bu kararla milyonlarca Arap ve Müslüman'ın duygularına karşı kötülük yapıldı" ifadelerini kullandı. Sistani açıklamasında Kudüs'ün Müslümanlara ait olduğunu vurguladı.

"İSRAİL'E KARŞI SAVAŞALIM"

Öte yandan Şii lider Mukteda Es Sadr ise Suudi Arabisan'a çağrıda bulundu. Sadr, Necef'te yaptığı basın açıklamasında, "Suudi Arabistan'ı liderlik ettiği İslam koalisyonunu harekete geçirerek, hemen Kudüs'ü kurtarmaya yönlendirmeye çağırıyorum. Direniş güçleri (milis gruplar) ciddiyse İsrail'e karşı savaşan ilk asker ben olurum" ifadesini kullandı.

Arap ve Müslüman ülkelerine de seslenen Sadr, bu ülkelerdeki İsrail büyükelçiliklerinin kalıcı olarak, ABD büyükelçiliklerinin ise geçici süreyle kapatılması çağrısında bulundu. Sadr'a bağlı silahlı güç Seraya es-Selam'dan yapılan yazılı açıklamada da ABD'ye yönelik tehditkâr ifadeler kullanıldı.
ÖNE ÇIKAN VİDEO

x

WhatsApp İhbar Hattı

+90 (553) 313 94 23