• İSTANBUL
  • İMSAK
    00:00
    GÜNEŞ
    00:00
    ÖĞLE
    00:00
    İKİNDİ
    00:00
    AKŞAM
    00:00
    YATSI
    00:00
  • 0.0
  • 0.0
  • 0.0

İsrail gazetesi "İnsanlıktan Çıktınız" dedi ve zulüm ile suçlarını sıraladı

Yeniakit Publisher
2018-04-02 15:38:00 - 2018-04-02 15:47:24
İsrail gazetesi "İnsanlıktan Çıktınız" dedi ve zulüm ile suçlarını sıraladı

İsrailli Haaretz adlı haber organı bile, İsrail’in Filistin politikasına son yıllarda açık şekilde eleştiriler getirmekteyken, İsrail’in bitmek bilmeyen vahşeti karşısında tenkitlerini gitgide net ve sert şekilde ifade etmekten kendisini alamaz oldu.

YENİ AKİT: İsrailli Haaretz adlı haber organı bile, İsrail’in Filistin politikasına son yıllarda açık şekilde eleştiriler getirmekteyken, İsrail’in bitmek bilmeyen vahşeti karşısında tenkitlerini gitgide net ve sert şekilde ifade etmekten kendisini alamaz oldu. 

Son olarak Gazze’de yaşanan zulüm ve ıstıraplar karşısında Haaretz’in sitesinde Marilyn Garson imzasıyla yayınlanan yazıda da dikkat çekici ifadelere yer verildi.

HAARETZ İSRAİL SÖZCÜLERİNİN MÜDAFAALARINI ÇÜRÜTÜYOR

İsrail sözcülerinin, Hamas'ın protestoyu tertip ettiğini ve onun da bir “terör örgütü” olduğunu gaddarlıklarına bahane olarak sunmasına karşın yazar, “Ancak Hamas Gazze, Gazze de Hamas değildir. Gazzeli sivillerin o çevrili sınıra yürümek arzusu Hamas'a desteklerinin bir ölçüsü değildir. Onların insanlar olarak kendilerini ifade etmeye özlemini ve hemen ardından gelen riske rağmen özgürlük iddialarını ölçer” vurgusunda bulunup zırvalarına değindi:

“Benjamin Netanyahu katliamları, İsrail'in hududunu müdafaa olarak sundu. Bununla birlikte, bir sınır mutabık bir hattır. Bu hat ise tek yanlı, illegal bir ablukanın askeri bir sınırıdır.”
ÖNE ÇIKAN VİDEO

“Ek olarak, İsrail ordusu Gazze tarımsal topraklarından bir şeridi de askerileştiriyor, 300-500 metre kadar izinsiz şekilde Gazze içlerine giriyor. Aktif silah atışının yapıldığı bölge de bu bölge. Gazzeliler kendi topraklarında yürüyor ve katlediliyorlar. Protesto yürüyüşü diğer yerlerde ölümcül bir ceza değildir ve insan hakları grubu B'Tselem de İsrail'in Gazze protestosunu ateş açarak kontrol etmesini 'absürt' olarak adlandırmaktadır. Netanyahu 2015'te de 'taş atanlara savaş' politikasını deklare etmiş, 1 taşın ölümcül kuvvet kullanılmasını meşrulaştırdığını öne sürmüştür...”

"EN ACI VERİCİ ŞİDDETİ BİLE MEŞRULAŞTIRDILAR... İNSANLIKTAN ÇIKTILAR"

Marilyn Garson yazısına şu ifadelerle devam etti: “İsrailli sesler ülkenin Gazze'ye karşı en acıklı şiddetini bile İsraillilerin normal hayatlarını muhafaza için gereklilik olarak meşrulaştırdılar. Normal? 2 milyon Filistinli mevcut duvarın arkasında, temiz su, sağlık, çalışma, hareket etme için en temel haklarından mahrum edildiler. İsrail'in hayat tarzı olmuş, kanunla arkalanmış, insanlıktan çıkarılmış retorik, siyaset ve ordularla desteklenmiş, yapısal bir şiddetle bölgede tutuluyorlar.”

Yazar, insanlara düşünmeleri için bir de dikkate şayan soru sordu. “Gazzelilerin neden bedenlerini bir ordunun karşısına yerleştirmeye gönüllü olduklarını anlamak için”, Marilyn Garson, “şunu sorun” diyerek yazısını noktaladı: “Ne biçim bir hayat kalitesi 10 binlerce insanı böylesine bir tehlikenin en büyük umutlarını temsil ettiğine ikna etmiştir ve neden yürümelerine izin verilmemektedir?”

x

WhatsApp İhbar Hattı

+90 (553) 313 94 23