• İSTANBUL
  • İMSAK
    00:00
    GÜNEŞ
    00:00
    ÖĞLE
    00:00
    İKİNDİ
    00:00
    AKŞAM
    00:00
    YATSI
    00:00
  • 0.0
  • 0.0
  • 0.0

"İsmini vermeyeceğim" diyen Erdoğan: Bize onlar yardım edecek!

Yeniakit Publisher
2019-12-05 15:25:00 -
"İsmini vermeyeceğim" diyen Erdoğan: Bize onlar yardım edecek!

Cumhurbaşkanı Recep Tayyip Erdoğan, Suriye'deki Güvenli Bölge'nin inşa ve imarında Türkiye'ye bir ülkenin destek vereceğini söyledi. Erdoğan, söz konusu ülkenin ismini vermedi.

Cumhurbaşkanı Recep Tayyip Erdoğan, İngiltere'nin başkenti Londra'da düzenlenen NATO Liderler Zirvesi sonrası Medya temsilcileri ile bir araya geldi. Erdoğan, burada gazetecilere yaptığı açıklamada Suriye'de güvenli bölge inşa ve imarında Türkiye'ye sadece bir ülkenin destek vereceğini ama ismini açıklamayacağını duyurdu.

Haber7'nin haberine göre, gazetecilerin toplantıda sorduğu, ''Dörtlü Zirve’de Suriye’de güvenli bölge inşa ve imarında, bundan sonra ciddi olumlu bir söz hasıl oldu mu? Yoksa şimdiye kadarki tavırlar devam mı edecek?'' sorusuna Başkan Erdoğan şu şekilde cevap verdi:

"Bana göre bu konuda maalesef ülkelerin duyarsızlığı devam ediyor. İsim vermeyeceğim, sadece bir ülke 'Bu konuda biz size gerekli desteği vereceğiz' dedi. Biz de diyoruz ki en azından biz imkanlarımız çerçevesinde Tel Abyad ve Rasulayn arasındaki bölgede bir çalışma başlatalım.

Bu çalışmayla ortaya bir mülteciler şehri çıkartalım. Onun için de bazı planlarımız var, bu planları da işletelim diyoruz ve peyderpey ülkemizdeki Suriyelilerden o bölgedeki toprak sahiplerini ev sahiplerini kendi yerlerine gönüllülük esasına dayalı olarak geri gönderelim."
ÖNE ÇIKAN VİDEO

Haberle ilgili yorum yapmak için tıklayın.

Yorumlar

Muhalif

O ülke büyük olasılıkla arap aşıklarımızdır katar olabilir.

ERSİN

ÜMMETİN UMUDU TAYYİB REİS
x

WhatsApp İhbar Hattı

+90 (553) 313 94 23