• İSTANBUL
  • İMSAK
    00:00
    GÜNEŞ
    00:00
    ÖĞLE
    00:00
    İKİNDİ
    00:00
    AKŞAM
    00:00
    YATSI
    00:00
  • 0.0
  • 0.0
  • 0.0

İran'ı karıştıran söylenti! Mektup gönderildi mi?

Yeniakit Publisher
2017-04-18 10:07:00 -
İran'ı karıştıran söylenti! Mektup gönderildi mi?

Eski İran Cumhurbaşkanı Sadr, ABD Başkanı Trump'a mektup gönderildiğini iddia etti.

Rejim muhaliflerine yakınlığıyla bilinen İranwire haber sitesine konuşan Beni Sadr, "İran makamları tarafından, ABD Başkanı Trump'a, 'Hamaney hasta, ölümü yaklaştı. Eğer ABD tarafından İran'a baskı olmazsa itidal yanlıları iktidarda kalabilir. Böylece Irak'taki Ayetullah Sistani'yi Hamaney'in yerine getirebilmek mümkün olacaktır' şeklinde bir mektup gönderildi." dedi.

İran'a uygulanacak yaptırımlarla ilgili ABD Kongresi'ndeki oylamanın İran seçimlerinden sonraya ertelenmesinin bu bilgiyi doğruladığını öne süren Beni Sadr, "Böyle bir mesaj Humeyni'nin hayatının son günlerinde Ronald Reagan'a da gönderilmişti." diye konuştu.

Beni Sadr, Hamaney'den sonraki muhtemel isimlerle ilgili soruyu şöyle cevaplandırdı:

"Anayasa'nın tarifine uyan birkaç kişiden fazla yok. Biri, Hamaney'in oğlu Mücteba. Diğerleri, İbrahim Reisi ve Yargı Erki Başkanı Sadık Laricani'dir. Laricani'nin hakkında bugünlerde yolsuzluk iddiaları var. Bu nedenle onun olması mümkün gözükmüyor. Bir de Ayetullah Mahmud Şahrudi. O da Uzmanlar Meclisi Başkanlık seçimlerinde oy alamadı. Devrim Muhafızlarının onunla arası iyi değil. Fakat benim asıl ümidim, Velayeti Fakih düşüncesinin teorik olarak ölmüş olmasıdır. Pratik olarak da öldü. Çünkü artık kimse inanmıyor. Sadece şiddeti meşrulaştırmak için bir vesile olarak kaldı. Kullanıldığı tek alan bu."

Beni Sadr, İran'da 19 Mayıs'ta düzenlenecek Cumhurbaşkanlığı seçimlerinde muhafazakar kesimin adayı olarak öne çıkan eski Başsavcı İbrahim Reisi için "idam hükmü verme makinesi" nitelemesi yaptı.
ÖNE ÇIKAN VİDEO

x

WhatsApp İhbar Hattı

+90 (553) 313 94 23