• İSTANBUL
  • İMSAK
    00:00
    GÜNEŞ
    00:00
    ÖĞLE
    00:00
    İKİNDİ
    00:00
    AKŞAM
    00:00
    YATSI
    00:00
  • 0.0
  • 0.0
  • 0.0

İran'ı açık açık tehdit etti: Ölüm kalım savaşı verecekler

Yeniakit Publisher
2018-05-21 16:37:00 - 2018-05-21 17:08:55
İran'ı açık açık tehdit etti: Ölüm kalım savaşı verecekler

ABD Dışişleri Bakanı Mike Pompeo, İran'a tarihinin en güçlü yaptırımlarını uygulayacaklarını açıkladı. Ayrıca Pompeo İran'ın Suriye'den bir an önce çıkması gerektiğini söyledi.

ABD Dışişleri Bakanı Mike Pompeo, ilk geniş çaplı basın toplantısını yaparak ABD'nin İran politikasında atacağı yeni adımları açıkladı. ABD Dışişleri Bakanı Mike Pompeo, ABD'nin İran'dan taleplerini içeren 12 maddelik bir liste açıkladı. Listenin en çarpıcı maddesi İran güçlerinin Suriye'den tamamen çekilmesi talebi...

Mike Pompeo'nun konuşmasından satırbaşları...

-Nükleer anlaşmanın kusurları nedeniyle iptal edildiğini belirten Pompeo, ABD'nin anlaşmayı yeniden müzakere etmeyeceğini duyurdu.

-ABD Dışişleri Bakanı Pompeo, gelecek yeni yaptırımların eşi ve benzerinin görülmediği ve İran tarihinin en güçlü yaptırımları olacağını söyledi.

İRAN'IN SURİYE'DEKİ VARLIĞI
ÖNE ÇIKAN VİDEO

-Pompeo, İran’ın dünya çapındaki silahlı Şii milis gücünü de ezeceklerini açıkladı.

-İran'ın Ortadoğu'da hiçbir gücü kalmaması gerektiğini ve Suriye'den bir an önce çekilmesi gerektiğini söyledi.

ÖLÜM KALIM MÜCADELESİ VERECEKLER

-Amerikan yaptırımları tüm güçleriyle yürürlüğe girdiğinde İran ekonomisini ayakta tutabilmek için ölüm kalım mücadelesi verecek.

-İran'ın her türlü saldırganlığını geri püskürtmek için ABD Dışişleri Bakanlığı Pentagon ve bölgesel müttefiklerle yakın işbirliği içinde çalışacak.

-İran rotasını değiştirmezse ABD'nin uyguladığı yaptırımlar büyüyecek ve bu yüzden çektiği ıstırap çok daha acı verici olacak.

x

WhatsApp İhbar Hattı

+90 (553) 313 94 23