• İSTANBUL
  • İMSAK
    00:00
    GÜNEŞ
    00:00
    ÖĞLE
    00:00
    İKİNDİ
    00:00
    AKŞAM
    00:00
    YATSI
    00:00
  • 0.0
  • 0.0
  • 0.0

İran'dan flaş atak...Pakistan ile yeni ordu kuruluyor

Yeniakit Publisher
2017-11-11 08:51:00 - 2017-11-11 09:16:32
İran'dan flaş atak...Pakistan ile yeni ordu kuruluyor

ABD Başkanı Trump’ın tehdit etmesinin ardından Pakistan ve İran yakınlaşıyor. Bu kapsamda İran Pakistan'a 'Besic' kuvvetlerine benzer kuvvet kurulmasını önerdi.

Devrim Muhafızları Komutanı Ali Caferi, Tahran’ı ziyaret eden Pakistan Genelkurmay Başkanı Cavid Bajva’ya, İran’daki gönüllü gençlerden oluşan ''Besic''lere benzer birlik kurmalarını önerdi. Caferi bu konuda işbirliğine hazır olduklarını söyledi.

İRAN'DAN PAKİSTAN'A ÖNERİ

ABD Başkanı Donald Trump’ın son dönemde İran’a karşı artan baskıları ve yeni Afganistan stratejisiyle Pakistan’ı hedef alması bölgede yeni bir ittifakı doğuruyor. İran’ın başkenti Tahran’da Salı günü görüşen Pakistan Genelkurmay Başkanı Cavid Bajva ve İran Devrim Muhafızları (IRGC) Genel Komutanı Muhammed Ali Caferi, askeri ve savunma alanında işbirliğinin geliştirmesi konularını ele aldı. Bacva’ya, Pakistan Ordusu’nu desteklemek için İran’daki ‘Besic’ kuvvetlerine benzer bir birliğin kurulması tavsiyesinde bulunan Caferi, İran güçlerinin bu konuda Pakistan ordusuyla işbirliği yapmaya hazır olduğunu bildirdi. Caferi, gönüllü gençlerden oluşan bir milis teşkilatının kurulmasının “Pakistan’daki güvenliği sarsan taraflara karşı önlem sağlayacağını” belirtti.

TRUMP PAKİSTAN'A TEHDİTLER YAĞDIRMIŞTI

Pakistan’ın, ABD düşmanlığıyla karşı karşıya kaldığına dikkat çeken IRGC Komutanı, İran’ın düşmanın tehditlerine karşı 40 yıllık deneyimini Pakistan ile paylaşmaya hazır olduğunu vurguladı. Geçtiğimiz aylarda yeni Afganistan stratejisini açıklayan ABD Başkanı Trump, 16 yıllık savaşı bitirme vaadinden dönerek Pakistan’ı hedef almıştı. Yeni stratejinin bir ayağının, Pakistan’a yönelik politikalarında değişikliğe gitmenin oluşturduğunu belirten Trump, Pakistan’ı Afganistan politikalarını değiştirmediği takdirde sonuçlarına katlanmakla tehdit etmişti. ABD Başkanı’nın İran’a yönelik baskıları da son dönemde ek yaptırımlarla artış gösterdi. ABD son olarak, Devrim Muhafızları Ordusu’nu küresel terörizme ilişkin Başkanlık Kararnamesi ve Amerika’nın Düşmanlarına Yönelik Yaptırım Yasası kapsamına almıştı.
ÖNE ÇIKAN VİDEO

x

WhatsApp İhbar Hattı

+90 (553) 313 94 23