• İSTANBUL
  • İMSAK
    00:00
    GÜNEŞ
    00:00
    ÖĞLE
    00:00
    İKİNDİ
    00:00
    AKŞAM
    00:00
    YATSI
    00:00
  • 0.0
  • 0.0
  • 0.0

Irak'ta flaş iddia! Gizlice görüştüler

Yeniakit Publisher
2018-09-15 15:59:00 - 2018-09-15 15:59:53
Irak'ta flaş iddia! Gizlice görüştüler

Amerika Birleşik Devletleri Başkanı’nın DEAŞ’le Mücadele Özel Temsilcisi Brett McGurk ile İran Kudüs Gücü Komutanı Kasım Süleymani’nin, Irak'taki hükümet boşluğu konulu gizli bir görüşme yaptığı iddia edildi.

Kuveyt’te yayınlanan Al Jarida gazetesinin İran Pasdaran Ordusu’ndan bir yetkiliye dayandırdığı habere göre, McGurk ile Süleymani arasında geçtiğimiz Cumartesi günü gerçekleşen “gizli” görüşmede Irak’ta yeni kurulacak hükümet ve İran Basra’daki konsolosluğuna yönelik saldırı ele alındı.

Yetkili, görüşmenin McGurk’ün talebi üzerine gerçekleştiğini, ABD’lilerin Süleymani’yi, Basra’da temel hizmetler nedeniyle protesto düzenleyen göstericiler tarafından İran konsolosluğuna yapılan saldırıyla ilgilerinin olmadığına ikna ettiğini söyledi.

İranlı yetkili devamla, “ABD’liler Süleymani’den, ABD’nin Irak’taki çıkarlarına zarar gelmemesi için müttefiklerini uyarmalarını ve kontrolden çıkacak bir karmaşaya mahal vermemelerini istediler” diye konuştu.

WASHİNGTON ADAY GÖSTERİLEN İSİMLERE SOĞUK BAKMIYOR

McGurk’ün Süleymani’ye, “Yeni Irak hükümetinde iki ülke olarak anlaşmazlıkları bir kenara bırakıp birlikte çalışmalıyız. Washington, Irak Başbakanlığı’na aday gösterilen isimlere soğuk bakmıyor. Tam tersine yeni simalara fırsat verilmesi gerektiği kanaati taşıyor” dediği de ifade edildi.
ÖNE ÇIKAN VİDEO

Süleymani’nin ise McGurk’e Pasdaran Ordusu İstihbaratı’nın eline geçen ve konsolosluklara saldırıları planlayan bir belgeyi gösterdiği ve konsolosluk binasındaki evrakların taşındığını söylediği belirtildi.

Haber kaynağı, iki tarafın Irak’ta karşı karşıya gelmemek için, gizli çizgilerini korumada mutabık kaldığı ve Irak’ta yeni hükümetin kurulması konusunda bu çizgilerde koordine olacaklarını söyledi.

İki ülkeden şimdiye kadar söz konusu görüşmeyi doğrulayan hiçbir açıklama gelmedi.

x

WhatsApp İhbar Hattı

+90 (553) 313 94 23