• İSTANBUL
  • İMSAK
    00:00
    GÜNEŞ
    00:00
    ÖĞLE
    00:00
    İKİNDİ
    00:00
    AKŞAM
    00:00
    YATSI
    00:00
  • 0.0
  • 0.0
  • 0.0

İnönü kapattı! Kemal Kılıçdaroğlu propagandasını yaptı

Yeniakit Publisher
2019-11-08 21:19:00 - 2019-11-09 18:23:22
İnönü kapattı! Kemal Kılıçdaroğlu propagandasını yaptı

CHP Genel Başkanı Kemal Kılıçdaroğlu, partisi döneminde kapatılan uçak fabrikasını, sonraki dönemlerdeki iktidarlara bağlayarak büyük bir skandala imza attı.

Cumhuriyet Halk Partisi (CHP) Genel Başkanı Kemal Kılıçdaroğlu, bir takım temaslarda bulunmak üzere Gaziantep’e geldi. Şehirde düzenlenen bir panele katılan CHP Lideri, kendisini ve partisini zora düşürecek açıklamalar yaptı.

Kemal Kılıçdaroğlu, partisi döneminde kapatılan uçak fabrikasını unutarak, "Biz Atatürk zamanında uçak yapıyorduk bu yaptığımız uçakları Danimarka yıllarca kullandı. Sonraki iktidarlar döneminde bu yaptıklarımız baltalandı." dedi.

CHP Lideri, Nuri Demirağ tarafından yapılan ve bir sürü uçak siparişi alan uçak fabrikasının İsmet İnönü döneminde kapatılmasını, başka iktidarlara yüklemesi partisinden bihaber olduğunu bir kez daha gösterdi.

Türkiye ekonomisi için büyük değer olan uçak fabrikasını kapatıp gaz yağı fabrikası yapan CHP, o dönem birçok siparişin iptal edilmesine sebep olmuş ve uçak sanayisinin gelişmesini baltalamıştı.

Nuri Demirağ kimdir?
ÖNE ÇIKAN VİDEO

Nuri Demirağ, Türkiye nin en önemli ağır sanayi beyinlerinden biriydi. Cumhuriyet döneminde bir çok demiryolu projesini geliştirmiş gerçek bir sanayici idi. Atatürk Havalimanı'nın olduğu bölge onun şahsi malıydı. İlk Havalimanı onun şahsi malı olan Yeşilköy'deki alanda açıldı. Aynı bölgede Türkiye nin ilk plot yetiştirilen okulu da Nuri Demirağ açtı. İsmet İnönü'nün Nuri Demirağ'in kapattırdığı uçak fabrikası ise bugün Beşiktaş'ta Deniz Müzesi'nin yanında bir otel olan yerdeydi.

Haberle ilgili yorum yapmak için tıklayın.

Yorumlar

hasan

adam yürüyen yalan makinesi görevi görüyor..

abdrhman

zaten orta doğudaki olayların baş çıbanı abd ve (abd eşittir yahudi) ısrael yahudilerdir. 
x

WhatsApp İhbar Hattı

+90 (553) 313 94 23