• İSTANBUL
  • İMSAK
    00:00
    GÜNEŞ
    00:00
    ÖĞLE
    00:00
    İKİNDİ
    00:00
    AKŞAM
    00:00
    YATSI
    00:00
  • 0.0
  • 0.0
  • 0.0

İngilizlerden korkunç Türkiye oyunu!

Yeniakit Publisher
2016-11-23 09:16:00 -
İngilizlerden korkunç Türkiye oyunu!

The Times, Türkiye’nin Kuzey Kıbrıs’ta inşa ettiği 3000 kişi kapasiteli camiye Rumların yanı sıra Türklerin de tepkili olduğunu yazdı.

İngilizler yeni bir oyun peşinde. İngiliz The Times gazetesi, Türkiye Diyanet Vakfı tarafından inşaatına Eylül 2013’te başlanan 3000 kişilik Lefkoşa’daki Hala Sultan Camisi’ne yönelik Kıbrıs’taki tepkileri derlerdi.

"CAMİLER NADİREN DOLUYOR"

Haberde şu değerlendirmelere yer verildi: “Ada’nın kuzeyinde bulunan diğer yeni camiler sadece bir avuç Kıbrıslı Türk’ün ilgisini çekerken, camiler nadiren doluyor. Türkiye, Kıbrıs’ın kuzeyine küçük bir finansal destek verse ve güvenliğini sağlasa da, birçok adalı, bu etkinin artmasından endişe ediyor. Uzmanlarsa bunun Ada’daki birleşme çabalarını hızlandırabileceğini söylüyor.”

Gazete, Hala Sultan Camisi dışında son 15 yılda adanın kuzeyinde en az 39 yeni cami inşa edildiği bilgisini de aktardı.

"KIBRIS’IN TÜRKLEŞTİRİLMESİ SÜRECİNDEN AK PARTİ TARAFINDAN İSLAMLAŞTIRILMA SÜRECİNE"
ÖNE ÇIKAN VİDEO

“Kıbrıslı Türklerin çok azı Cumhurbaşkanı (Recep Tayyip) Erdoğan’ın siyasal İslam tutumunda etkilendi ve Erdoğan’ın ülkesinde giderek artan otoriterliğiyle cesareti kırıldı” denilen haberde, İngiltere’de yaşayan Ali Rıza isimli bir Kıbrıs Türkü’nün görüşlerine yer verildi. Ali Rıza, “Önceden bu, Kuzey Kıbrıs’ın ‘Türkleşme süreci’ olarak görülüyordu. Sonrasında ise Kıbrıs’ın seküler kuzeyinin anavatan Türkiye’nin AK Parti’si tarafından demokratik olmayan şekilde İslamlaştırılması olarak görülmeye başlandı” ifadelerini kullandı.

"STANDARTLARIN ÖTESİNDE SEKÜLERİZ"

Lefkoşalı bir kafe sahibi “Bizler standartların ötesinde seküleriz” derken, kafenin müşterilerden biri de “Bizler içkiyi, kumarı, çapkınlık yapmayı severiz” diye ekledi.

"KUZEY KIBRIS’IN AKP’NİN GÖRÜNTÜSÜ İÇİNDE ŞEKİLLENDİRİLMESİNDEN KORKULUYOR"

London School of Economics’te araştırma görevlisi James Ker-Lindsay ise gazeteye şu yorumda bulundu: “Birçok Kıbrıslı Türk, kuzeyin, AKP’nin görüntüsü içinde şekillendirilmesinden korkuyor. Bu onların birçoğunu kaygılandırıyor diye düşünüyorum. Ama bu, onları Kıbrıs üzerine bir anlaşma yapmaya dair de özendiriyor. Türkiye’nin gittiği yolu görüyorlar ve bundan çok kaygı duyuyorlar.”

x

WhatsApp İhbar Hattı

+90 (553) 313 94 23