• İSTANBUL
  • İMSAK
    00:00
    GÜNEŞ
    00:00
    ÖĞLE
    00:00
    İKİNDİ
    00:00
    AKŞAM
    00:00
    YATSI
    00:00
  • 0.0
  • 0.0
  • 0.0

İmamoğlu’nun o iddiası yalan çıktı! 'Pes vallahi pes, hayatı oyun bu adamın'

Yeniakit Publisher
2019-11-12 18:14:00 -
İmamoğlu’nun o iddiası yalan çıktı! 'Pes vallahi pes, hayatı oyun bu adamın'

Yazar Emin Pazarcı, CHP'nin tartışmalı İBB Başkanı Ekrem İmamoğlu'nun Arıtma Tesisi hamlesine tepki gösterdi.

AKŞAM yazarı Emin Pazarcı, CHP'li Ekrem İmamoğlu'nun Arıtma Tesisi konusunda gerçek dışı bilgiler verdiğini söyledi.

Emin Pazarcı, "Pes, vallahi pes... İmamoğlu, "Arıtma Tesisi'ne gerek yok" derken, İTÜ raporunu dayanak gösteriyor. İyi ama İTÜ'nün böyle bir raporu yok. Raporu veren İTÜ'den bir mühendis. O da belediyede işe girmek için müracaat etmiş. Hayatı oyun bu adamın. Pes, gerçekten pes artık" dedi.

İddia asılsız

İstanbul Büyükşehir Belediye Başkanı Ekrem İmamoğlu'nun, Silahtarağa İleri Biyolojik Arıtma Tesisi projesinin iptali için öne sürdüğü 'İTÜ'lü uzmanlar 'gerek yok' raporu verdiği' iddiası asılsız çıktı. Bilimsel raporlarda 'gerek yok ya da var' hükmünde bulunulması teknik olarak imkansız. Konuyla ilgili görüş belirten öğretim üyeleri ise İSKİ'ye yönetim kurulu yapılıyor.

Kamuoyunda çokça tartışılan Silahtarağa İleri Biyolojik Arıtma Tesisi projesiyle ilgili Çevre ve Şehircilik Bakanlığı da harekete geçti. Bakan Yardımcısı Mehmet Emin Birpınar, raporun altında imzası olan İTÜ Öğretim Üyesi ve İSKİ Yönetim Kurulu Üyesi Prof. Dr. İzzet Öztürk'le ilgili edindiği bilgiyi şöyle paylaştı:

1- İstanbul Teknik Üniversitesinden tesis için 'uygun' ya da 'gerekli değil' açıklaması yapılmamıştır.
ÖNE ÇIKAN VİDEO

2- Halen İSKİ Yönetim Kurulu Üyesi olan ve İTÜ'den Prof. Dr. İzzet Öztürk, söz konusu tesisin bölge için gerekli olduğu belirtmiştir.

3- Öztürk, ancak kaynak sıkıntısı varsa etap etap inşa edilebileceği ya da bir müddet erteleneceği yönünde görüş vermiştir.

 

Haberle ilgili yorum yapmak için tıklayın.

Yorumlar

Hulagu

Yaw hep Soyluyoruz bunun itlaf edilmesi lazim

Ömer

Amacı açık o paranın üstüne oturacak yoksa İstanbul umurunda mı hayır. Hizmet falan valiye hakaret etti yalan söyledi daha bir sürü yalanlar İstanbul’a yazık oldu
x

WhatsApp İhbar Hattı

+90 (553) 313 94 23