• İSTANBUL
  • İMSAK
    00:00
    GÜNEŞ
    00:00
    ÖĞLE
    00:00
    İKİNDİ
    00:00
    AKŞAM
    00:00
    YATSI
    00:00
  • 0.0
  • 0.0
  • 0.0

'İmam Hatip Liselerini ilk sıralarda tercih edin'

Yeniakit Publisher
2018-07-02 15:53:00 - 2018-07-02 16:00:00
'İmam Hatip Liselerini ilk sıralarda tercih edin'

Türkiye İmam Hatipliler Vakfı (TİMAV) Genel Başkanı Ecevit Öksüz, Liseye Geçiş Sınav (LGS) sonuçlarının açıklanmasının ardından başlayan tercih dönemiyle ilgili yaptığı yazılı açıklamada, öğrenci ve velilere İmam Hatip Liseleri'ni (İHL) ilk sıralarda tercih etmeleri çağrısında bulundu.

Türkiye İmam Hatipliler Vakfı (TİMAV) Genel Başkanı Ecevit Öksüz, "LGS'de tüm soruları doğru cevaplayarak 500 tam puanla Türkiye birincisi olan Adana Çukurova Selahaddin Eyyubi İmam Hatip Ortaokulu (İHO) öğrencimiz Azra Kargı, İmam Hatip Ortaokulları adına güzel bir başarı örneği göstermiştir." ifadelerini kullandı.

İHL'lerin her geçen gün eğitim kalitesini artırdığını aktaran Öksüz, şunları kaydetti:

"Bu yıl yapılan LGS'de İmam Hatip Ortaokulu (İHO) öğrencilerimizin göstermiş olduğu yüksek başarı da bu gerçeği gözler önüne sermektedir. LGS'de tüm soruları doğru cevaplayarak 500 tam puanla Türkiye birincisi olan Adana Çukurova Selahaddin Eyyubi İmam Hatip Ortaokulu öğrencimiz Azra Kargı, İHO'lar adına güzel bir başarı örneği göstermiştir. Azra Kargı kızımızı ve onun şahsında tüm İHO öğrencilerimizi ve tabiki LGS'de emek veren ortaokul öğrencilerimizin tamamını gösterdikleri başarıdan dolayı tebrik ediyorum."

'İMAM HATİP LİSELERİNİ İLK TERCİH SIRADA DEĞERLENDİRİN'

Öksüz, İHO'ların göstermiş olduğu üstün başarının İHL'lerde de artarak devam edeceğine inandıklarını belirterek, şu ifadelere yer verdi:
ÖNE ÇIKAN VİDEO

"Bu manada tüm ortaokul mezunu öğrencilerimizi, hem dini hem de fenni ilimlerin bir arada yer aldığı bir müfredat içeriğine sahip olan İmam Hatip Liselerimize beklediğimizi ifade etmek istiyorum. Yeni sistemde proje İHL'lerimiz puan sıralamasına göre, diğer İHL'lerimiz de adrese dayalı kayıt sistemine göre kayıt alacak. Tüm öğrenci ve velilerimize çağrımız, İmam Hatip Liselerini ilk tercihleri arasında değerlendirmeleridir. Bugüne kadar İHL'leri tercih eden hiçbir öğrencimiz pişman olmamıştır."

'MEB'DEN İMAM HATİPLER ADINA BEKLENTİMİZ BÜYÜK'

Günümüzde ana kaynaklardan beslenen sahih din eğitimini, mümkün olan en iyi düzeyde sunma işlevinin İHO ve İHL'lere düştüğünü vurgulayan Öksüz, "Bu manada yeni dönemde Milli Eğitim Bakanlığımızdan imam hatipler adına beklentilerimiz büyüktür. Fiziki ve maddi imkanların iyileştirilmesinin yanında, bundan daha önemli olan husus, öğretmen kalitemizin iyileştirilmesi, eğitim politikalarımızın ana felsefesinin geniş tabanlı bir istişare ile uzun yıllar değişmeyecek şekilde belirlenmesi ve nitelikli insan gücü yetiştirmek adına atılması gereken adımların bir an önce atılmasıdır." değerlendirmesinde bulundu.

x

WhatsApp İhbar Hattı

+90 (553) 313 94 23