• İSTANBUL
  • İMSAK
    00:00
    GÜNEŞ
    00:00
    ÖĞLE
    00:00
    İKİNDİ
    00:00
    AKŞAM
    00:00
    YATSI
    00:00
  • 0.0
  • 0.0
  • 0.0

İlk kez kendini savundu!

Yeniakit Publisher
2016-12-07 19:32:00 -
İlk kez kendini savundu!

Tecavüz suçlamalarıyla karşı karşıya kalan Wikileaks kurucusu Julian Assange, 6 yıl sonra ilk kez savunma verdi.

Wikileaks'in kurucusu Julian Assange, hakkındaki tecavüz iddialarıyla ilgili 6 yıl sonra ilk kez savunma verdi.

İsveç'te 2 kadına tecavüzle suçlanan ve tutuklanmamak için 4 yıldır Ekvador'un Londra'daki büyükelçiliğinde yaşayan Julian Assange, İsveçli savcılara verdiği ifadesinde kendini 'tamamen masum' olarak tanımlıyor.

Tecavüzle suçlandığı SW isimli kadınla 4 ya da 5 kez birlikte olduğunu belirten Assange, birlikteliklerinin karşılıklı rızaya dayalı olduğunu ve eğlence odaklı olduğunu söyledi.

SW ile aralarındaki mesajlaşmanın, 'karşılıklı rıza' konusuna kanıt oluşturacağını söyleyen Assange; "Olayı ilk kez bir İsveç gazetesinde gördüğümde gözlerime inanamamıştım. Bir suçtan dolayı şüpheliydim ve hakkımda yakalama kararı çıkarılmıştı. Hiçbir zorunluluğum olmamasına karşın, kendimi İsveçli yetkililerin ulaşabileceği konumda tuttum." ifadelerini kullandı.

ASSANGE DAVANIN POLİTİK OLDUĞUNU DÜŞÜNÜYOR
ÖNE ÇIKAN VİDEO

Kendisi hakkında açılan cinsel istismar dosyasının politik olduğunu söyleyen Assange, "6 yıl boyunca hukuksuz ve tamamen politikleşmiş bir gözaltı yaşadım. Zalim ve insafsız biri olarak gösterilmeye çalışıldım." ifadelerini kullandı.

İnsanların gerçekleri bilmesi gerektiğini söyleyen Assange, "İnsanların bu soruşturmanın ne kadar bozuk olduğunu bilmesini istiyorum. Üstelik, geçmişte savcılardan birisi politik olarak bana karşı olan birkaç gazeteye soruşturmayla alakalı bilgi sızdırmıştı." ifadelerini kullandı.

Kendisinin İsveçli olmadığını ve İsveç'te yaşamadığını belirten Assange, soruşturmanın politik olduğunu ve itibarını hedeflediğini belirterek; "Savcılar benimle ilgili 40 basın açıklaması ve basın toplantısı yaptılar. Sonuç olarak bugün, yarım milyondan fazla websitesi ismimi yanlış bir şekilde 'tecavüz' kelimesiyle yan yana kodladı." ifadelerini kullandı.

x

WhatsApp İhbar Hattı

+90 (553) 313 94 23