• İSTANBUL
  • İMSAK
    00:00
    GÜNEŞ
    00:00
    ÖĞLE
    00:00
    İKİNDİ
    00:00
    AKŞAM
    00:00
    YATSI
    00:00
  • 0.0
  • 0.0
  • 0.0

İdlib planı suya düştü… ABD’ye büyük şok!

Yeniakit Publisher
2017-08-27 08:46:00 - 2017-08-27 08:59:37
İdlib planı suya düştü… ABD’ye büyük şok!

ABD’nin İdlib’i işgal etmek için bahane ettiği ve Suriye el Kaide'si olarak nitelediği Heyet Tahrir el Şam kendini feshedeceğini duyurdu.

Türkiye ile 130 kilomtrelik sınır hattına sahip olan ve ABD’nin el Kaide bahanesi ile işgale hazırlandığı Suriye’nin İdlib kentinde sivilleşme süreci işliyor. 2015’ten beri farklı muhalif grupların birleşimi ile kurulan Heyet Tahrir el Şam’ın (HTŞ) kontrolünde olan kentte 2 milyon 900 bin sivil yaşıyor. Türkiye’nin, “Sivilleşin, HTŞ kendisini feshetsin, Özgür Suriye Ordusu (ÖSO) prensiplerine dönün” çağrısı yaptığı hareketin lideri Ebu Cabir, yayımladığı bir bildiri ile İdlib ve Suriye’nin selameti için bu adımı atmaya hazır olduklarını açıkladı. İdlib genelinde sivil yönetim oluşturulması için yerel (sivil) meclis çalışmaları da başladı.

İÇ ÇATIŞMA BİTSİN

Bildiride, “2011 yılında başlayan Suriye devriminin başarıya ulaşması, iç çatışmaların bitmesi ile mümkün olur” ifadelerini kullanan Ebu Cabir, yeni ve sivil bir yönetimin kurulması, tüm muhalif grupların tek komuta altında birleşmesi ve güvenliğin polis teşkilatına devredilmesi gibi bölgedeki yeni yapılanma sürecine destek vereceklerini beyan etti. İdlib merkez, Halep, Hama, Dera ve Lazkiye kırsalında etkin muhalif güç olan ve uluslararası toplum tarafından Suriye el Kaidesi olarak nitelendirilen HTŞ’nin Komutanı Ebu Cabir açıklamasında, ABD ve Rusya’nın başını çektiği güçlerin Suriye devrimini baltalamak istediklerini, siyasi çözüm ve barış söylemlerinin ise tuzaktan ibaret olduğunu söyledi. “Ondan fazla muhalif grubun iştiraki ile oluşan HTŞ’nin terörist ilan edilmesi egemen güçlerin Suriye devrimine bakışını yansıtıyor, onların gözünde bütün Müslümanlar terörist” diyen Ebu Cabir, “İnşallah İdlib’i Suriye’yi ve Suriye halkını hep birlikte bağımsızlığına kavuşturacağız, şehitlerimizin kanı zayi olmayacak” şeklinde konuştu.

ESKİ ÖSO KOMUTANI DEVREDE

ABD, Esed, PKK, Rusya ve İran’ın farklı gerekçelerle müdahale hazırlığı içerisinde olduğu İdlib’in istikrara kavuşması için yürütülen görüşmelere ÖSO Kurucu Komutanı Riyat Esad aracılık ediyor. Karşılıklı süren görüşmelerde önemli mesafe alındığı gelen bilgiler arasında. Bölgeye sığınan yüz binlerce sivilin can güvenliği başta olmak üzere, Suriye’nin geleceği ve bölgenin istikrarı için tarafların fedakarlık yapma konusunda mutabık olduğu belirtildi. 
ÖNE ÇIKAN VİDEO

DEMOKRASİ YALANI

Afganistan ve Irak’ı "Demokrasiyi yerleştirmek" iddiasıyla işgal eden ABD, aynı senaryoyu Suriye’de de oynuyor. 38 yıl önce kurulan PKK’ya, 'Demokratik Suriye Güçleri' etiketi vuran ABD, PKK’nın Batı Kurdistan olarak isimlendirdiği bölgeyi de 'Demokratik Kuzey Suriye Federalizmi' olarak tanımlamaya başladı. Irak ve Afganistan’daki işgal hareketlerini inşaa ettiği askeri üslerle sağlamlaştıran ABD, Suriye’nin kuzeyinde de benzer bir yapılanmaya gitti. Haseke, Rakka ve Halep’in kuzeyinde 17 askeri üs kuran Pentagon’un, bölgeye silah, cephane ve asker sevkiyatı devam ediyor.

DEAŞ BAHANESİ

DEAŞ bahanesi ile girdiği Suriye’den "DEAŞ sonrası çekileceğiz" açıklaması yapan ABD yönetimini, Suriye’deki PKK bölgelerine yaptığı yığınak, askeri üsler ve 4 binden fazla ABD askeri yalanlıyor.

ABD ayrıca, PKK’nın tüm terör faaliyetlerine 'demokratik eylem' niteliği kazandırmaya çalışıyor. Bu yönde başta tabela hileleri olmak üzere terör örgütünün tüm faaliyetleri ABD üst aklı tarafından yönetiliyor.

x

WhatsApp İhbar Hattı

+90 (553) 313 94 23