• İSTANBUL
  • İMSAK
    00:00
    GÜNEŞ
    00:00
    ÖĞLE
    00:00
    İKİNDİ
    00:00
    AKŞAM
    00:00
    YATSI
    00:00
  • 0.0
  • 0.0
  • 0.0

İbadi'den kandil operasyonu değerlendirmesi

Yeniakit Publisher
2018-06-21 11:05:00 -
İbadi'den kandil operasyonu değerlendirmesi

Irak Başbakan İbadi, Türkiye'nin Kandil'e yönelik Kuzey Irak'ta başlattığı operasyonunu değerlendirdi. Türkiye'nin Irak'ın toprak bütünlüğüne saygı duymasını isteyen İbadi, PKK'nın Türkiye'ye saldırmasına izin vermeyeceklerini söyledi.

Kandil operasyonu hakkında haftalık basın toplantısında konuşan Irak Başbakanı Haydar el İbadi, Bağdat ile Ankara arasında iki ülkenin sınır bölgesindeki operasyonlar ile ilgili herhangi bir koordinasyon olmadığını söyledi.

"PKK'NIN TÜRKİYE'YE SALDIRMASINA İZİN VERMEYECEĞİZ"

"Irak hükümetiyle Ankara arasında sınırdaki operasyonlar ile ilgili herhangi bir koordinasyon söz konusu değil" diyen Irak Başbakanı PKK ile ilgili olarak “Irak Anayasası’na bağlıyız. Özellikle PKK olmak üzere Irak içinde hiçbir askeri eyleme izin vermeyeceğiz. Çünkü PKK Iraklı olmayan yabancı bir güçtür. Aynı zamanda Türkiye’nin Irak’ın egemenliğine saygı duymasını istiyoruz.” dedi.

Daha önce Dışişleri Bakanı Mevlüt Çavuşoğlu, Türkiye'nin Irak'ın kuzeyindeki Kandil bölgesinde PKK'ya karşı düzenlenebilecek geniş çaplı bir operasyon için İran'la da görüşüldüğünü açıklamıştı.
ÖNE ÇIKAN VİDEO

x

WhatsApp İhbar Hattı

+90 (553) 313 94 23