• İSTANBUL
  • İMSAK
    00:00
    GÜNEŞ
    00:00
    ÖĞLE
    00:00
    İKİNDİ
    00:00
    AKŞAM
    00:00
    YATSI
    00:00
  • 0.0
  • 0.0
  • 0.0

Erbakan’ın hayalini Erdoğan gerçekleştirdi

Yeniakit Publisher
2018-06-19 11:43:00 - 2018-06-19 15:06:35
Erbakan’ın hayalini Erdoğan gerçekleştirdi

Saadet Partisi Genel Başkanı Temel Karamollaoğlu’nun “hizmet değil” diyerek eleştirdiği hızlı tren icraatlarının, Milli Görüş lideri Necmettin Erbakan’ın hayali olduğu öğrenildi.

Saadet Partisi Genel Başkanı Temel Karamollaoğlu tarafından eleştiri konusu yapılan AK Parti’nin hızlı tren ve Boğaz Köprüsü projelerinin, Milli Görüş lideri merhum Necmettin Erbakan’ın hayali olduğu öğrenildi. Erbakan Hoca’nın 1997 yılında açıkladığı kalkınma projeleri arasında 2 adet hızlı tren ve Çanakkale’ye boğaz köprüsü vaatlerinin yer aldığı ortaya çıktı.

‘İSTEMEZÜK’ ZİHNİYETİ HOCA’NIN UFKUNU YANSITMIYOR

24 Haziran Genel ve Cumhurbaşkanlığı seçimleri öncesinde miting meydanlarını, AK Parti’nin icraatları belirliyor. Muhalefetin adayları proje açıklamaktan ziyade Cumhurbaşkanı Recep Tayyip Erdoğan liderliğindeki AK Parti’nin Türkiye’ye kazandırdığı dev projeleri durdurmayı ve yıkmayı vaat ediyor. Bunlar arasında en şaşırtıcı olanı ise Saadet Partisi Genel Başkanı ve cumhurbaşkanı adayı Temel Karamollaoğlu. İktidara karşı sert söylemlerde bulunan SP lideri Karamollaoğlu, hızlı tren icraatlarını hedef alarak, “Bu hizmet değil, göçü artıracak” diyor. Yapımına 18 Mart 2017’de başlanan Çanakkale Köprüsü’ne de karşı çıkan Karamollaoğlu, “Çanakkale Köprüsü israftır, dışarıya borcumuz varken bu yatırımlara ne gerek var” ifadelerini kullanıyor. Bu sözler, Saadet Partisi’nin de kurucusu olan Milli Görüş lideri Prof. Dr. Necmettin Erbakan’ın geçmiş dönemlerde ‘Büyük Türkiye’ için belirlediği kalkınma rotasıyla çelişkiler içeriyor.

HOCA’NIN 20 YILLIK RÜYASI: HIZLI TREN

Refah Partisi’nin iktidarda olduğu 1997 yılında Türkiye’ye büyük hizmetlerde bulunan dönemin Başbakanı Necmettin Erbakan, ülkemizi aydınlık yarınlara taşımak için dev projelerin hayata geçirileceğini duyurmuştu. Milli Görüş’ün gelecek perspektifini 1997’de açıklanan “Yeniden Büyük Türkiye Projesi” ile belirleyen Erbakan Hoca, diğer partilerin hayalini dahi kuramadığı projeleri hizmete alacaklarını vaat ederek mâli bilançolarını da açıklamıştı. Hoca’nın belirlediği kalkınma hamleleri arasında en dikkat çekici olanı Hızlı Tren projesiydi. Karamollaoğlu’nun “hizmet değil” dediği, Erbakan’ın 20 yıl önce Türkiye’nin gündemine taşıdığı hızlı tren projesi kapsamında Refah Partisi, İstanbul ile Ankara’yı, Ankara ile de Konya’yı demir ağlarla örmeyi vaat etti. İstanbul-Ankara Hızlı Tren Hattı için 5 milyar dolar, Ankara-Konya Hızlı Tren Hattı için 2,5 milyar dolar bütçe ayrılması öngörüldü.
ÖNE ÇIKAN VİDEO

ÇANAKKALE KÖPRÜSÜ DE HOCA’NIN VAADİ

Erbakan’ın Büyük Türkiye idealini süsleyen diğer hizmetler ise boğaz geçiş projeleri oldu. “Yeniden Büyük Türkiye Projesi”nde İstanbul’a 3’üncü Boğaz Köprüsü, İzmit’e Körfez Geçiş Köprüsü ve Çanakkale’ye Boğaz Köprüsü yapılması vaat edildi. Bu projelerin 3,5 milyar dolarlık maliyetle hayata geçirileceği duyuruldu.

DARBECİLER ENGELLEDİ, ERDOĞAN YAPTI

Refah Partisi’nin Büyük Türkiye hedefini sekteye uğrayan 28 Şubat cuntacıları, Erbakan’ı 1 yıl kalabildiği başbakanlık koltuğundan indirerek dev projelerin önünü kesti. Erbakan’ın çizdiği Büyük Türkiye yolunda ilerleyen Recep Tayyip Erdoğan ve AK Parti kadroları ise 2002’de işbaşına gelerek Hoca’nın hayallerini bir bir gerçeğe dönüştürdü. Erbakan’ın “Ankara-Konya Hızlı Tren” hayali 2011’de gerçekleştirildi. Ankara-Konya Yüksek Hızlı Tren Hattı, 23 Ağustos 2011’de dönemin Başbakanı Recep Tayyip Erdoğan tarafından açıldı. Hoca’nın “Ankara- İstanbul Hızlı Tren” hayali ise 2014 yılında Recep Tayyip Erdoğan liderliğindeki AK Parti tarafından gerçeğe dönüştürülerek milletin hizmetine sunuldu.

ERBAKAN’IN KÖPRÜ HAYALİNİ DE AK PARTİ GERÇEKLEŞTİRDİ

Necmettin Erbakan’ın “İstanbul’a 3. Boğaz Köprüsü”, “Körfez Geçiş Köprüsü” ve “Çanakkale Köprüsü” projeleri de AK Parti tarafından gerçeğe dönüştürüldü. İstanbul’da yapımı tamamlanan 3’üncü köprü olan Yavuz Sultan Selim Köprüsü 2016’da açıldı. “Osmangazi” adı verilen İzmit Körfez Geçiş Köprüsü de 42 ay süren inşaatın ardından 2016’da Türkiye’nin hizmetine sunuldu. Saadet Partisi Genel Başkanı Temel Karamollaoğlu ise hızlı tren icraatlarına “hizmet değil” dedi, Çanakkale Köprüsü’nü “israftır, ne gerek var” diyerek eleştirdi...

 

FARUK ARSLAN / İSTANBUL

x

WhatsApp İhbar Hattı

+90 (553) 313 94 23