• İSTANBUL
  • İMSAK
    00:00
    GÜNEŞ
    00:00
    ÖĞLE
    00:00
    İKİNDİ
    00:00
    AKŞAM
    00:00
    YATSI
    00:00
  • 0.0
  • 0.0
  • 0.0

Himmet paralarını nasıl akladığı deşifre oldu

Yeniakit Publisher
2016-10-20 10:13:00 -
Himmet paralarını nasıl akladığı deşifre oldu

FETÖ’nün ABD merkezli enstitüler kurarak himmet paralarını akladığı belirlendi.

Enstitüler üzerinden Bank Asya’dan kredi kullanıldı. FETÖ’nün bürokrasi MASAK raporu, paraların Pensilvanya’ya aktarıldığını ortaya çıkardı.

Fetullahçı Terör Örgütü'nün (FETÖ) yurtdışına para kaçırma operasyonunun arka planı deşifre oldu. İstanbul'da ABD merkezli 55 tane enstitü kuran örgüt, Türkiye'de hiçbir mal varlığı bulunmayan bu enstitüler için Bank Asya'dan kredi kullandı. Kullanılan kredi direkt yurtdışına aktarılırken kredilerin ödemesi de toplanan himmet paralarıyla yapıldı. Paranın MASAK'ın 20 bin TL sınırına takılmaması için il imamları tarafından 19 bin TL şeklinde ayrıştırıldığı tespit edildi.

SESLİ BÜROKRASİ İMAMI

Uşak Cumhuriyet Başsavcılığı'nın iddianamesine SABAH ulaştı. İddianamede, Türkiye'deki tüm bu para trafiğini ise örgütün MİT ve bürokrasi imamı Murat Karabulut'un firarından sonra işadamı Hazim Sesli'nin üstlendiği belirtildi. Bürokrasi, Afrika ve Türk Cumhuriyetleri imamlığını yürüten Sesli'nin, 2010- 2014 yılları arasında himmet parası olan 500 milyon doları Pensilvanya'ya gönderdiği ortaya çıktı. Sesli'nin kredi ödemeleri için 1.190 kişiyi kullandığı öğrenildi.

2.4 MİLYON LİRA AKTARDI

Uşak başta olmak üzere pek çok il ve yurtdışında sermaye şirketleri kurduğu savcılık raporlarınca tespit edilen Hazim Sesli'nin gerek buticaret şirketleri vasıtasıyla, gerekse farklı kişiler adına kurulan irili ufaklı şirketler aracılığıyla örgüte finans aktardığı tespit edildi. Sesli'nin 2.4 milyon TL'lik himmet parasını da Murat Karabulut'un hissedarlarından olduğu Cavga Gıda ve Kozmetik, Uluslararası Türkçe Derneği İktisadi İşletmesi, Sürat Basın Yayın A.Ş., Fatih Üniversitesi, Boydaş ve İstikbal A.Ş. gibi örgüt üyesi şirketlerle ticaret yapılmış gibi göstererek akladığı da MASAK raporlarına girdi.

FETÖ ŞİRKETLERİNİN YÖNETİMİNE DE GİRDİ

Sesli'nin aralarında Naksan Holding'den Aydınlı Grup'a kadar Türkiye'de adı FETÖ ile anılan 50 şirketin mütevelli heyetinde yer aldığı da iddianamede yer aldı. Sesli'nin hakim, doktor, işadamından isimleri gruplara ayırdığı ve her bir grup için ayrı günlerde toplantılar düzenlediği ortaya çıktı. Örgütün bürokrasi imamı Sesli'nin bu gruplarla pazartesi, salı, çarşamba ve perşembe günleri görüştüğü tespit edildi. Her bir grubu sektörüne göre ayıran Sesli, toplantılarda örgütün yol haritasını anlatırken, örgüte aktarılacak himmetleri de topladığı belirlendi. Bir dönem Uşak Sanayi ve Ticaret Odası başkanlığı da yapan Sesli, 'Paralel Yapı' soruşturma kapsamında ilk tutuklanan isimler arasındaydı. Ekim 2015'te tutuklanan Sesli, İstanbul'da yurtdışına kaçmaya hazırlanırken yakanlanmıştı. O dönemde akrabasının evinde saklanan ve işleri oradan yürüten Sesli'nin şoförünü 24 saat kapının önünde nöbette beklettiği de MOBESE kayıtlarınca tespit edildi. Sesli Battaniyeleri'nin sahibi Hazım Sesli'nin evindeki bilgisayarda Fethullah Gülen'le çekilen fotoğrafları çıkmıştı.

17-25 ARALIK'IN PLANLAYICILARINDAN
ÖNE ÇIKAN VİDEO

İddianamede, Hazim Sesli'nin 17-25 Aralık kumpasın planlayıcıları arasında yer aldığı bilgisine de yer verildi. MOBESE kayıtlarından Sesli'nin 17 Aralık öncesinde İstanbul Altunizade FEM'de toplanan örgütün üst düzey isimleri arasında yer aldığı tespit edildi. Kumpas başarılı olmayınca örgüt üyelerinin ocak ayında Anafen Okulları Ataşehir Şubesi'nde toplandığı, burada bir sonraki yol haritasının çizildiği de iddianameye girdi.

x

WhatsApp İhbar Hattı

+90 (553) 313 94 23