• İSTANBUL
  • İMSAK
    00:00
    GÜNEŞ
    00:00
    ÖĞLE
    00:00
    İKİNDİ
    00:00
    AKŞAM
    00:00
    YATSI
    00:00
  • 0.0
  • 0.0
  • 0.0

Herkes merak ediyordu! Erdoğan, Şimşek'e bakanlık teklif etti mi?

Yeniakit Publisher
2019-07-16 13:39:00 -
Herkes merak ediyordu! Erdoğan, Şimşek'e bakanlık teklif etti mi?

Geçtiğimiz 14 Temmuz Pazar günü ortaya atılan kulis bilgisine göre, Cumhurbaşkanı Erdoğan'ın, eski Maliye Bakanı Mehmet Şimşek'i çağırarak iki saate yakın bir görüşme gerçekleştirdiği söylenmişti. Hürriyet gazetesi yazarı Abdulkadir Selvi bugünkü köşesinde görüşmenin detaylarını yazdı.

Cumhurbaşkanı Recep Tayyip Erdoğan ile eski Maliye Bakanı Mehmet Şimşek'in görüştüğüne yönelik haberler basında geniş yer bulmuştu...

'Erdoğan, bakanlık teklif etmedi'

Abdulkadir Selvi görüşmenin detaylarını köşesinde paylaştı. Selvi, Erdoğan ile Şimşek arasındaki görüşmede uluslararası sermaye hareketleri ve küresel ekonomi konusunda değerlendirmelerde bulunulduğunu ''Bakanlık teklifi'' iddialarıyla ilgili ise Erdoğan'ın Şimşek'e teklif sunmadığını yazdı. İki saat süren Erdoğan-Şimşek görüşmesinin olumlu izlenimlerle sonuçlandığını da dile getirdi... 

İşte Hürriyet Gazetesi yazarı Abdülkadir Selvi'nin konuyla ilgili yazısındaki o kısım; 

'Görüşme olumlu geçti'

Görüşmede Erdoğan, Şimşek’e ekonominin başına geçmesi yönünde bir teklifte bulunmuyor. Çünkü daha önceden aracılar vasıtasıyla nabzını yoklamıştı. AK Parti cephesinden edindiğim izlenime göre verimli bir görüşme gerçekleşmiş. Şimşek, uluslararası sermaye hareketleri ve küresel ekonomi konusunda değerlendirmelerde bulunmuş. Erdoğan verdiği bilgilerden dolayı memnun kalmış.

Şimşek'e ''Zaman zaman bir araya gelelim'' demiş. Şimşek de 12 yıl bakanlığını yaptığı Erdoğan’a teşekkür etmiş. Yani Erdoğan’dan bakanlık teklifi yok. Şimşek’in de bu teklifi reddetmesi gibi bir durum söz konusu değil. Şimşek'in görevinden ayrılıp yeniden kabineye girmek gibi bir düşüncesi yok. En az 1.5-2 yıl Qinvest'teki görevini sürdürmekte kararlı olduğu söyleniyor. İki saat süren Erdoğan-Şimşek görüşmesi olumlu izlenimlerle sonuçlanıyor.
ÖNE ÇIKAN VİDEO

Haberle ilgili yorum yapmak için tıklayın.

Yorumlar

Aga

Görüşünü alıyor ise bakanlık teklif etsin . Ihtiyaç var

SAÇMALI yorum

Görüşmenin olumlu geçtiğini sanmıyorum. Adam kırmadan dökmeden resmen kaçıyor. Sayın Erdoğan, yurt dışına çıktım, arkamdan film çevirdiler, faizi artırdılar, dedi. Mitinge katılanlar yuuuuhhh... diye karşılık verdi. Adam o gün istifa için eşyalarını topladı. Dünyada nerede görülmüş, kendi partisinin mitinginde yuhalanan bakan, diyordu. Seçime kadar istifasını durdurdular, aday olmadı, ortalıktan kayboldu. Adam salak mıdır, her an fırça yiyeceği, yuhalanacağı, yuhayattırılacağı bir ortamda görev alacak. Dersini aldı, yüzüne tükürülmesine rahmet yağıyor demedi ve gitti. İşte bizim talihsizliğimiz de burada... Sayın Erdoğan'ı bütün İslam aleminin lideri diye diye destekledik. Gerçekten öyle ama nefsiyle olan büyük cihatta, dışarıyla olan küçük cihatta olduğu kadar maalesef başarılı değil... Ve maalesef herkes Binali Bey değil ki ne denirse densin sineye çekip verilen görevi yapsın... Babacan da bu yüzden kaçtı... Omzunun üstünde eğilmez baş taşıyan herkes kaçıyor, ortalık diğerlerine kalıyor. Allah sonumuzu hayreylesin.
x

WhatsApp İhbar Hattı

+90 (553) 313 94 23