• İSTANBUL
  • İMSAK
    00:00
    GÜNEŞ
    00:00
    ÖĞLE
    00:00
    İKİNDİ
    00:00
    AKŞAM
    00:00
    YATSI
    00:00
  • 0.0
  • 0.0
  • 0.0

Hem ihalede hem kampanyada lider

Yeniakit Publisher
2018-04-10 10:05:00 -
Hem ihalede hem kampanyada lider

Son üç yıl içerisinde toplamda 84 projede şantiye çalışmaları devam eden ya da imzası bulunan Emlak Konut GYO, 2018 yılına bereketli girdi. Gayrimenkul piyasasındaki daralmaya rağmen düzenlediği ihale ve kampanyalarla canlanmanın yollarını açan şirket, son bir ay içinde hem yatırımcıların hem de gayrimenkul geliştirici firmaların ilgisiyle karşılaştı.

Galatasaray Spor Kulübü ile Emlak Konut GYO’nun Florya’daki arsaları için geçen hafta gerçekleştirilen ihalenin ilk oturumunda 9 firmanın adı öne çıktı. Önümüzdeki Perşembe günü yapılacak ikinci oturumda açık arttırmaya girecek olan firmalar kozlarını paylaşacak. 

BÜYÜKLER HEM BİRLEŞTİ HEM YARIŞTI

İhalenin ilk oturumunda Öz Er-Ka İnşaat, İzka İnşaat, Akyapı İnşaat, Nef Gayrimenkul-Caba İnşaat İş Ortaklığı, Fuzul Yapı-Fuzul Gayrimenkul-Akkuş Gayrimenkul-Hasanoğlu İnşaat İş Ortaklığı, Aşcıoğlu İnşaat-Yılsan Yatırım İş Ortaklığı, Şua İnşaat-Ruha Elektrik İş ortaklığı, Pekimtaş Yapı- Burakcan İnşaat İş Ortaklığı, Özak GYO-İnt-er Yapı İş Ortaklığı teklif sundu.  Emlak Konut gelir paylaşım ihaleleri yapacak, arsa gelirinin yüzde 80’i kulübün, yüzde 20’si de Emlak Konut’un olacak. Emlak Konut, Florya’daki Galatasaray’ın arsasına komşu 40 bin metrekarelik arsayı geçtiğimiz aylarda TOKİ’den 262 milyon 500 bin lira bedelle satın almıştı. Teklif sürecinde Nef Gayrimenkul-Caba İnşaat İş Ortaklığı ile Aşcıoğlu İnşaat-Yılsan Yatırım İş Ortaklığı ve Özak GYO-İnt-er Yapı İş Ortaklığının yarışması bekleniyor.

DAP HEDEFİNİ TUTTURDU

İstanbul Şişli Teşvikiye arsa satışı karşılığı gelir paylaşımı işini ELTES İNŞ. TESİSAT SAN. VE TİC. A.Ş. & ISTLİFE YAPI SAN. VE TİC. A.Ş. İŞ ORTAKLIĞI’na, 1 milyar 763 milyon 750 bin bedelle ihale etmişti. 705 milyon 500 bin TL ise Emlak Konut GYO’ya ödenecek bedel olarak açıklandı. İstanbul Çekmeköy Taşdelen arsa satışı karşılığı gelir paylaşımı işini de yine ELTES İNŞ. TES. SAN. VE TİC. A.Ş. & ISTLİFE YAPI SAN. VE TİC. A.Ş. İŞ ORTAKLIĞI almıştı. 1 milyar 111 milyon 100 bin TL bedelle en yüksek teklifi veren iş ortaklığı Emlak Konut GYO’ya gelir payı 355 milyon 552 bin lira ödeyecek.
ÖNE ÇIKAN VİDEO

İHALE İÇİN GÜN SAYILAN YERLER

İstanbul Bakırköy Şevketiye Arsa Satışı Karşılığı Gelir Paylaşım İşi: 17.04.2018

Ankara Çankaya Saraçoğlu Arsa Satışı Karşılığı Gelir Paylaşım İşi: 26.04.2018

İstanbul Küçükçekmece Bizim Mahalle 1. Etap Arsa Satışı Karşılığı Gelir Paylaşım İşi: 04.05.2018

İstanbul Küçükçekmece Bizim Mahalle 4. Etap

Hoşdere Toplu Konut Alanı 2.Etap

İstanbul Arnavutköy Dursunköy

BÜYÜK İNDİRİM KAMPANYASI

Emlak Konut GYO, 6 projesinde geçerli olmak üzere tamamı peşin ödemelerde yüzde 30 indirim fırsatı sunuyor. Kampanya kapsamında tamamı peşin ödemelerde yüzde 30’a varan indirim seçeneği söz konusu. İstanbul Esenler Emlak Konutları, Başkent Emlak Konutları, Gebze Emlak Konutları 3, Niğde Emlak Konutları, Nevşehir Emlak Konutları ve Kuzey Yakası Ofisleri, indirim kampanyasına dahil olan projeleri oluşturuyor.

HANGİ PROJEDE İNDİRİM VAR?

Başkent Emlak Konutları: Ankara’da inşa edilen Başkent Emlak Konutları’nda dairenin tamamı peşin ödendiğinde yüzde 30 indirim uygulanıyor. Yüzde 25 peşinat verildiğinde ise yüzde 10 indirim yapılıyor.

Kuzey Yakası Ofisleri: Başakşehir’de inşa edilen Kuzey Yakası projesinin ofislerinde 1 milyon liralık birim için tamamı peşin ödemelerde yüzde 30 indirim uygulanıyor.

Niğde Emlak Konutları: 500 bin liralık örnek ödeme planına göre tamamı peşin ödemelere yüzde 30 indirim uygulanıyor. Böylece daire fiyatı 350 bin liraya kadar düşüyor.  Yüzde 25 peşinat ödemelerine ise yüzde 10 indirim söz konusu.

Gebze Emlak Konutları 3: Projede kampanya kapsamına giren daireler için tamamı peşin ödemelerde yüzde 20 indirim uygulanıyor.

Nevşehir Emlak Konutları: Nevşehir Emlak Konutları projesinde de, tamamı peşin ödemelere yüzde 20 indirim uygulanıyor.

Esenler Emlak Konutları: Bu projedeki 750 bin liralık bir daire için tamamı peşin ödemeye yüzde 20 indirim uygulanıyor. Bu kapsamda daire bedeli 600 bin liraya düşüyor. Teslimlerin hemen gerçekleştirildiği projede yüzde 25 peşinat ödenmesi durumunda ise yüzde 10 indirim uygulanıyor.

ARSA DA SATIYOR

Emlak Konut GYO,  54 adet arsasını 26 Nisan’da satışa çıkaracağını duyurdu. Şirketin Ankara, İstanbul, Kastamonu, Kocaeli ve Tekirdağ illerinde bulunan 54 adet arsasının ihale yoluyla satılması planlanıyor. 

TARİHİ AÇIKLANDI

26 Nisan’da saat 14:00’da Emlak Konut GYO A.Ş. Genel Müdürlüğün Ataşehir’deki binasında gerçekleşecek olan ihaleye katılmak isteyenlerin, en geç 26 Nisan 2018 tarihinde saat 12:30’a kadar şirketin web sayfasında belirtilen şartları yerine getirmesi gerekiyor.

5 İLDE 54 ADRES

Ankara, İstanbul, Kastamonu, Kocaeli ve Tekirdağ illerinde bulunan 54 arsadan ikisi Ankara’nın Çankaya ilçesinde bulunurken, 52 tanesinin dağılımı ise şöyle: Ataşehir’de bir adet Başakşehir’de üçadet, Kartal’da 13 adet, Maltepe’de bir adet, Sarıyer’de 5 adet, Tuzla’da bir adet, Kocaeli’nde dört adet, Kastamonu’da bir adet, Tekirdağ’da 17 adet arsa.
Yeni Akit Gazetesi

x

WhatsApp İhbar Hattı

+90 (553) 313 94 23