• İSTANBUL
  • İMSAK
    00:00
    GÜNEŞ
    00:00
    ÖĞLE
    00:00
    İKİNDİ
    00:00
    AKŞAM
    00:00
    YATSI
    00:00
  • 0.0
  • 0.0
  • 0.0

HDP'nin basına ambargo uygulamasına tepki

Yeniakit Publisher
2016-01-25 11:50:29 -
HDP'nin basına ambargo uygulamasına tepki

Uluslararası Medya Enformasyonu Derneği Başkanı Aslan Değirmenci, HDP'nin Olağan Kongresinde bazı basın kuruluşlarına ambargo uygulanmasını kınadı.

Uluslararası Medya Enformasyonu Derneği (UMED) Başkanı Aslan Değirmenci, HDP'nin Olağan Kongresinde bazı basın kuruluşlarına ambargo uygulanmasını kınadı.

Değirmenci, yaptığı yazılı açıklamada, HDP'nin 2. Olağan Kongresi'nde bazı basın kuruluşlarına yönelik "akreditasyon" şartı getirilmesini eleştirdi.

"HDP bu yanlıştan derhal dönmeli"

Uygulamayı çağdışı olarak nitelendiren Değirmenci, "Hendek vesayetine, terör ve ırkçılığa karşı çıkan, kardeşlik, hak ve adaleti önceleyen medya kuruluşlarına HDP tarafından uygulanan sansürü kınıyoruz" ifadesini kullandı.

Değirmenci, "HDP bu yanlıştan derhal dönmelidir. Düşünce ve ifade özgürlüğünün kullanılmasının başlıca yolu olan basın ve yayın özgürlüğü temel insan haklarındandır. Herkes, bilgi edinme ve haber alma, özgür düşünce, ifade ve serbest eleştiri hakkına sahiptir. Bu hakkı engellemek tek kelimeyle gerçekleri perdelemek ve basın özgürlüğünü hiçe saymaktır" değerlendirmesinde bulundu.
ÖNE ÇIKAN VİDEO


Kaynak: AA

x

WhatsApp İhbar Hattı

+90 (553) 313 94 23