• İSTANBUL
  • İMSAK
    00:00
    GÜNEŞ
    00:00
    ÖĞLE
    00:00
    İKİNDİ
    00:00
    AKŞAM
    00:00
    YATSI
    00:00
  • 0.0
  • 0.0
  • 0.0

Hakkari ve Kars'ta 6 el yapımı patlayıcı ele geçirildi

Yeniakit Publisher
2017-05-04 16:52:41 -
Hakkari ve Kars'ta 6 el yapımı patlayıcı ele geçirildi

Kars ve Hakkari'nin terör örgütü PKK'ya yönelik operasyonlarda araziye döşenmiş 4 el yapımı patlayıcı ele geçirildiği bildirildi.

Kars'ın Kağızman ilçesinde terör örgütü PKK'ya yönelik operasyonda araziye döşenmiş iki el yapımı patlayıcı ele geçirildiği bildirildi.

Valilikten yapılan yazılı açıklamada, İl Jandarma Komutanlığı tarafından Kağızman ilçesi kırsalında 28 Nisan-3 Mayıs arasında operasyonlar gerçekleştirildiği kaydedildi.

Bölgede yürütülen yoğun operasyonlar kapsamında bölücü terör örgütüne ait çok sayıda barınak ve sığınak tespit edilerek imha edildiği belirtilen açıklamada, aramalarda araziye gizlenmiş vaziyette 3 uzun namlulu silah, şarjör, el telsizleri, el bombası, araziye döşenmiş ve patlamaya hazır 2 el yapımı patlayıcı, 15 elektronik patlatma düzeneği, patlayıcı madde yapımında kullanılan 600 kilogram amonyum nitrat, pil, akü, tüp, kablo ve 6 radyo frekans alıcısı ele geçirildiği bilgisi verildi.Hakkari'de 4 el yapımı patlayıcı bulundu

Hakkari'de düzenlenen terör operasyonunda 4 el yapımı patlayıcı ile patlayıcı yapımında kullanılan malzemeler bulunduğu bildirildi.
ÖNE ÇIKAN VİDEO

Valilikten yapılan açıklamada, İl Jandarma Komutanlığı görevlilerince terör örgütü PKK/KCK'nın faaliyetlerinin deşifre edilmesi ve engellenmesine yönelik çalışmaların sürdürüldüğü belirtildi.

Bu kapsamda merkeze bağlı Eski Gelinli köyü kırsalında örgüte ait olduğu değerlendirilen malzemelerin saklandığına dair bilgi edinildiği aktarılan açıklamada, şunlar kaydedildi:

"Eski Gelinli köyü kırsalında bir sığınakta yapılan arama tarama faaliyeti neticesinde 2 küçük tüp içinde amonyum nitrat, el bombası ve TNT ile güçlendirilmiş el yapımı patlayıcı, konserve kutuları ile yapılmış 2 patlayıcı, 30x30 santimetre çapında bal kutusu kullanılarak yapılmış, zincir ve çivilerin bulunduğu el yapımı patlayıcı, çuval içinde mazotla karıştırılmış yaklaşık 3 kilogram amonyum nitrat ile patlayıcı yapımında kullanılan 200 metre elektrik kablosu ele geçirilmiştir."

Açıklamada, ele geçirilen malzemelerin usulüne uygun imha edildiği vurgulandı.

Kaynak: AA

x

WhatsApp İhbar Hattı

+90 (553) 313 94 23