• İSTANBUL
  • İMSAK
    00:00
    GÜNEŞ
    00:00
    ÖĞLE
    00:00
    İKİNDİ
    00:00
    AKŞAM
    00:00
    YATSI
    00:00
  • 0.0
  • 0.0
  • 0.0

Güvenlik Politikaları Uzmanı Mete Yarar: Bakanlık Afrin için kura çekiyor

Yeniakit Publisher
2018-03-14 08:36:00 -
Güvenlik Politikaları Uzmanı Mete Yarar: Bakanlık Afrin için kura çekiyor

Güvenlik Politikaları Uzmanı Yarar Afrin'de sürdürülen Zeytin Dalı Harekatı için, İçişleri Bakanlığı'nın JÖH VE PÖH'lerden gönüllülerin gelmesini istediğini duyurduğunu, ancak talebin fazla olması nedeniyle kura çekilmek zorunda kalındığını açıkladı.

İzmit Belediyesi ve Türkiye Gençlik Vakfı (TÜGVA) İzmit Temsilciliği tarafından düzenlenen "Zeytin DalıAfrin" konulu söyleşi, Türkiye Gazetesi Yazarı Süleyman Özışık ve Güvenlik Politikaları Uzmanı Mete Yarar'ın katılımıyla İzmit'te bulunan Yunus Emre Kültür Merkezi'nde gerçekleşti.

"BAKANLIK KURA ÇEKMEK ZORUNDA KALIYOR"

Türkiye Gazetesi Yazarı ve söyleşinin moderatörü Süleyman Özışık'ın "Türkiye neden Zeytin Dalı Operasyonunu başlattı?" sorusuna cevap veren Güvenlik Politikaları Uzmanı Mete Yarar, "Bu ülkenin en önemli gücü hiçbir şekilde vatan toprağına dokunulmasından hoşlanmayan sizlersiniz. Arkasında duruyorsunuz. Türkiye’de Afrin operasyonuna katılmak için JÖH’lere ve PÖH’lere İçişleri Bakanlığı bir genelge yayınlıyor ve gönüllülerin seçilmesini istiyor. Gidilen her yerden herkes dilekçe veriyor. Bu sefer kura çekmek zorunda kalıyorlar" dedi.

"YPG'Yİ NE HALE GETİRDİĞİMİZİ GÖRDÜLER"

Türkiye’nin ulusal anlamdaki yerinden de bahseden Yarar “Türkiye beraber çalışılmak istenen bir müttefik konumuna gelecektir. ABD bundan üç beş gün önce PYD’yi göklere çıkarıyordu. Onları eğittik, donattık şunları yaptık bunları yaptık dediği örgütün ne hale geldiğini onlarda gördüler. Türkiye’nin karşısına bir şey çıkaramayacaklarını, her çıkanın başının nasıl ezildiğini gördükçe Türkiye hem uluslararası anlamda hem de müttefiklik anlamında bir belirleyici ülke olmaya doğru hızla ilerliyor” diye konuştu.
ÖNE ÇIKAN VİDEO

"ONCA MASUM ÖLDÜRÜLÜRKEN SEN NEREDEYDİN?"

Daha sonra konuşan Süleyman Özışık, Zeytin Dalı Operasyonu'nun siyasi boyutu hakkında bilgiler aktararak, "Şu operasyonu ilk günden itibaren söylüyorum. Şundan eminim. Eğer Türkiye, sivil filan dinlemeseydi, Afrin’in bu başından girer diğer başından çıkar tarumar ederdi. Ama bir tek sivil için kendi canını ortaya koyuyor. Yanılmıyorsam 11, 12 şehit verdiğimiz günde, sivillerin arkasına saklanan teröristlere ateş etmediğimiz için canlarını ortaya koydular. Bu günler bizim hakikaten demir yumruk gibi bir arada olacağımız günler ama maalesef içimizde öyle insanlar var ki, STK’sından tutun bazı siyasi partilerine varıncaya kadar, yani içimizde olup yanımızda olmayanlar, diyorum ben bunlar için. Öyle şeyler söylüyorlar ki, PKK düne kadar sınırdan gelip benim karakollarımı vururken gelip Ankara’nın göbeğinde bomba patlatıp anne karnındaki bebeği öldürürken ‘savaş insan sağlığına zararlıdır’ demeyen alçak kalkıyor Türk Silahlı Kuvvetleri operasyon yapınca barışçı kesiliyor başımıza. Onca masum öldürülürken sen neredeydin” şeklinde konuştu.

x

WhatsApp İhbar Hattı

+90 (553) 313 94 23