• İSTANBUL
  • İMSAK
    00:00
    GÜNEŞ
    00:00
    ÖĞLE
    00:00
    İKİNDİ
    00:00
    AKŞAM
    00:00
    YATSI
    00:00
  • 0.0
  • 0.0
  • 0.0

Gürsel Tekin'den HDP açıklaması: Yan yana geleceğiz!

Yeniakit Publisher
2018-03-18 12:24:00 - 2018-03-18 12:34:10
Gürsel Tekin'den HDP açıklaması: Yan yana geleceğiz!

'Cumhur ittifakı'na karşı uzun süredir birleşecekleri konuşulan CHP-HDP ittifakı için CHP İstanbul Milletvekili Gürsel Tekin’den açıklama geldi. Tekin "HDP ile yan yana geleceğiz" açıklamasında bulundu.

CHP’den terör örgütü PKK ile yürütülen etkin mücadele sonucu giderek siyasi yaşamdan silinen, terör örgütünün yasal partisi konumundaki HDP ile ittifak yapılabileceğine ilişkin sinyaller gelmeye devam ediyor. CHP İstanbul Milletvekili Gürsel Tekin, ilk kez Ulusal Kanal’da İstanbul Büyükşehir Belediye Başkan adaylığını açıkladı. Tekin “HDP ile yan yana geleceğiz” dedi. Tekin, Ulusal Kanal’da Baki Özilhan ile Sansürsüz Sohbet programına konuk oldu. “İstanbul Büyükşehir Belediye Başkanlığı’na aday mısınız” sorusunu yanıtlayan Tekin “Benim bu talebim dün de vardı, bugün de var, yarın da olacak. İstanbul sevdam bitmeyecek” diye konuştu. İttifaklara ilişkin olarak da hak, hukuk, adalet çerçevesinde HDP ile de yan yana duracaklarını vurgulayan Tekin “Aman onunla yan yana gelmeyin diyenlere hayır diyoruz biz yan yana geleceğiz” dedi.

ADAYLIĞINI AÇIKLADI

CHP’li Tekin’in açıklamaları şöyle: "Çok iddialı olacak ama bir haftaya biter bu işler. Niye biter? Biz dünyayı yeniden yaratacak falan değiliz. Şu andaki konuştuğumuz işlerin tamamına baktığımızda, adamlar bin yıl, 800 yıl önce uygulamış. Biz arkasında gitmeye çalışıyoruz. Şu anda, dünyadaki çeşitli belediyelerde yolsuzluk yapabilir misiniz? Örneğin, Londra, Berlin ya da Paris Belediyesi’nde siz yolsuzluk yapabilir msiniz? Mümkün değil. Sistem buna uygun değil bir kere. Siz yapsanız da sistem size izin vermiyor. Siz sistem kuracaksınız. Ben İstanbul’da yaşayan bir yurttaş olarak benim İstanbul’daki harcamaları görme şansım olmaz mı? Ama Londra Belediyesi’nde bütün harcamaları görebilirsiniz. Önce bir sistem oluşturacaksınız. Bu sistem çerçevesinde asla ve asla bütün bu yaşanan pisliklerin olması mümkün değil.” “Erdoğan çıktı dedi ki ‘Biz İstanbul’a ihanet ettik’. Binali Yıldırım dedi ki ‘Bundan sonra dikey yapılaşmalar olmayacak’. Çevre ve Şehircilik Bakanı, bodoslama daldı. Patır patır satışlar devam ediyor. Onun için rant öyle bir şey ki beton lobisi bu iktidarı da esir almış. İstanbul’da en büyük projemiz, özgürlük ve güvenlik vaat ediyoruz."

(Aydınlık)
ÖNE ÇIKAN VİDEO

x

WhatsApp İhbar Hattı

+90 (553) 313 94 23