• İSTANBUL
  • İMSAK
    00:00
    GÜNEŞ
    00:00
    ÖĞLE
    00:00
    İKİNDİ
    00:00
    AKŞAM
    00:00
    YATSI
    00:00
  • 0.0
  • 0.0
  • 0.0

Gurbetçiler korona aşısına ilgi göstermiyor! Avusturya’da Türkçe aşı kampanyası başlatıldı

Yeniakit Publisher
2021-04-12 15:30:00 - 2021-04-12 15:30:48
Gurbetçiler korona aşısına ilgi göstermiyor! Avusturya’da Türkçe aşı kampanyası başlatıldı

Avusturya Entegrasyon Bakanlığı, ülke genelinde başlatılan aşı kampanyasını farklı dillere çevirerek göçmenlere özel bilgilendirmeler yayınladı.

Avusturya medyasında yer alan habere göre, koronavirüs aşı kampanyasını Avusturya’da yaşayan herkese gerçekten ulaştırmak ve onları önemi konusunda ikna etmek isteyen yetkililer yabancı dillerde bilgi veren referanslar da kullanılıyor. 

Bu amaçla Türkçe, Boşnakça, Hırvatça, Sırpça ve Romence dillerinde aşının önemi ve aşılanmak için kayıt olunması kapsamında bilgiler içeren videolar yayınlandı.

Bu yöntemle ülkede yaşayan her kesime ulaşmayı hedeflediklerini belirten Entegrasyon Bakanı Susanne Raab, her etnik göçmen kesimden birilerinin ana lisanında aşı çağrısında bulunacağını duyurdu. 

Raab, bu kapsamda çalışma yürüten ve Entegrasyon Elçileri olarak nitelendirdiği kampanya yüzlerine teşekkür etti. 17 dilde yürütülecek olan aşı kampanyası ile toplumun büyük bir bölümünün aşılanmasının hedeflendiği de bildirildi.

 
ÖNE ÇIKAN VİDEO

Haberle ilgili yorum yapmak için tıklayın.

Yorumlar

Mert

Asi olmayanlari gonder Gitsin. Bunlarin yuzunden Covid yayiliyor. Gezen mayinlar bunlar.  

şeyh şamil

hem Türk kimliğini tanımazsınız, hem Türkçeyi okullarda iş yerlerinde yasaklarsınız sözde özgürlükçülerin merkezindesiniz ama işinize gelince Türkçe yayınla aşıya teşvik. hitler musolini gibi onu da zorla yaptırın. size de o yakışır.
x

WhatsApp İhbar Hattı

+90 (553) 313 94 23