• İSTANBUL
  • İMSAK
    00:00
    GÜNEŞ
    00:00
    ÖĞLE
    00:00
    İKİNDİ
    00:00
    AKŞAM
    00:00
    YATSI
    00:00
  • 0.0
  • 0.0
  • 0.0

Gümüş parlatma nasıl yapılır?

Yeniakit Publisher
2018-05-17 19:18:00 - 2018-09-23 12:17:42
Gümüş parlatma nasıl yapılır?

Gümüş birçok kadının altından bile daha çok tercih ettiği aksesuar yapısıdır. Ancak gümüşle ilgili en sık rastlanılan şikayet nedeni gümüşün kararmasıdır. Kimi zaman kimyasal ürünlerle bu işlem yapılsa da aslında doğal yöntemlerle de gümüş parlatmak mümkün. İşte detaylar...

İşte kolay ve doğal yöntemlerle gümüş parlatma önerileri…

KARBONAT VE SU

Bu uygulama işlemini hangi gümüş aksesuarda uygulayacağınıza bağlı. Yani vereceğimiz miktarı gümüş aksesuarınızın boyutuna göre arttırabilirsiniz, ya da azaltabilirsiniz.

2 çay kaşığı karbonatı çay tabağının içerisine koyun ve macun kıvamına gelene kadar sıcak su ekleyin. Macun kıvamına gelen karbonatlı suyu, pamuk yardımıyla kararan gümüşü ovun. Gümüşün üzerinde girinti ve çıkıntı yerleri var ise, yumuşak diş fırçası da kullanabilirsiniz. İstediğiniz sonucu elde ettiğiniz vakit, gümüşü ılık su ile durulayın ve tüy bırakmayan bir bez ile kurulayın.

DİŞ MACUNU
ÖNE ÇIKAN VİDEO

Gümüş parlatma işleminde kullanacağınız diş macunu, klasik beyaz olması gerekir. Yani jel kıvamındaki diş macunu işe yaramayacaktır.

Kararan gümüş aksesuarınızın  üzerine  bir miktar diş macunundan sürün ve tüy bırakmayan, temiz, yumuşak bez ile ovalayın. Kararan ve lekeli yerlerin beyazladığını göreceksiniz. İşiniz bittikten sonra ılık suyla durulayın ve kurulamayı ihmal etmeyin.

SİGARA KÜLÜ

Sigara külünün de gümüş parlatmada etkisi oldukça fazladır. Sigaranın külünü atmayın ve kararan gümüşlerinizin üzerinde deneyin. Elinizle külü alın ve kararan ya da lekeli olan bölgeleri ovun. Biraz uğraştırıcı bir işlem olsa da, etkili bir yöntemdir. Gümüşünüzün parladığını ve lekelerinden arındığını göreceksiniz. işlem sonunda yıkayın ve kurulayın.

KETÇAP

Ketçap bilindiği üzere domates sosundan elde edilir. Yani asittir. Bu sebeple gümüş parlatmada etkili rol oynar.

Bir miktar ketçabı kararan, lekeli gümüş aksesuarın üzerine sıkın. Pamuk yardımıyla ovalayın. Ovaladıkça işe yaradığını kendi gözlerinizle göreceksiniz. İşlem sonunda ılık suyla yıkayın ve tüy bırakmayan bezle kurulayın.

ALÜMİNYUM FOLYO

Bir tencerenin içerisine parlatacağınız gümüşün boyut ve miktarına göre su koyun. İçerisine alüminyum folyodan bir miktar, 1’er yemek kaşığı karbonat ve kabartma tozu ekleyerek suyu kaynatın. Kaynayan suyun içerisine kararan, lekeli gümüş aksesuarları atın ve yaklaşık 5 dakika kısık ateşte gümüşlerin suyun içerisinde kalmasını sağlayın. Sonra çıkarın ve tüy bırakmayan havlu ile ovun. Ovaladıkça gümüşlerin parladığını göreceksiniz. Ilık suyla durulamayı unutmayın.

 

 

x

WhatsApp İhbar Hattı

+90 (553) 313 94 23