Güllaç nasıl yapılır?

Ramazan'ın vazgeçilmez lezzeti Güllaç nasıl yapılır? İşte malzemeler...

17 Mayıs 2018 Perşembe 19:06
Güllaç nasıl yapılır?

MALZEMELER:

12 yaprak güllaç

İki buçuk litre süt

İki buçuk su bardağı toz şeker

1 paket vanilya

1 çay bardağı gülsuyu

2 su bardağı dövülmüş ceviz

Süslemek için:

Toz antep fıstığı

kiraz şekerlemesi

Bu tarif 12 kişiliktir.

YAPILIŞI:

Güllaç için önce; süt, toz şeker ve vanilyayı bir tencerede kaynatın. Daha sonra büyükçe bir tepsiye boşaltın. Gülsuyu ilave edip karıştırın. Güllaç yapraklarının yarısını tek tek süte batırın ve ayrı bir tepsiye üst üste yayın. Ortasına ceviz serpin. Kalan güllaçları da aynı şekilde süte batırıp, cevizin üzerine üst üste yerleştirin. Tepsideki sütlü karışımı güllacın üzerine dökün ve 15 dakika bekletin. Ardından istediğiniz şekilde kesin. Üzerini toz antep fıstığı ve kiraz şekerlemesi ile süsleyip servis yapın.

Afiyet olsun.

Haber Tarihi: 17 Mayıs 2018 Perşembe 19:06

YORUM YAZ

    Günün Karikatürü

    Yeni Akit Gazetesi - Günün Karikatürü