• İSTANBUL
  • İMSAK
    00:00
    GÜNEŞ
    00:00
    ÖĞLE
    00:00
    İKİNDİ
    00:00
    AKŞAM
    00:00
    YATSI
    00:00
  • 0.0
  • 0.0
  • 0.0

Çapa’nın arkadaşı Akit’e yolladı... Bu yalan mı Emin Çapa? Rezilliğin bu kadarı!

Yeniakit Publisher
2019-05-16 15:22:00 - 2019-05-16 15:32:49
Çapa’nın arkadaşı Akit’e yolladı... Bu yalan mı Emin Çapa? Rezilliğin bu kadarı!

CNN’den kovulduktan sonra azılı hükümet düşmanlığı yapan Emin Çapa, “salağın da büyüğü” olduğunu kanıtladı. “Seçmen kaydımız silindi” diyerek algı oluşturmaya çalışan Çapa’nın arkadaşı olan bir okurumuz, Akit’e gönderdiği fotoğrafta, CHP’nin sitesi üzerinden Emin Çapa’nın seçmen kaydının silinmediğini gözler önüne serdi.

 yeniakit.com.tr  özel haber  CNN Türk’ten kovulduktan sonra azılı AK Parti düşmanlığı yapan Emin Çapa, şahsi Twitter hesabından bir paylaşım yaptı. 23 Haziran İstanbul Seçimlerine giderken kaos oluşturmaya çalışan muhaliflerin sıkça söylediği yalanı tekrarlayan Emin Çapa, eşiyle birlikte seçmen kayıtlarının silindiğini iddia etti.

“YSK’nın sitesinde seçmen değiliz”

Çapa sosyal medya hesabından şunları yazdı:

İnanamayıp defalarca tekrar tekrar baktım. Kendi kendime, ‘Aynı şeyleri yapıp farkı sonuçlar alamazsın’ diye diye üstelik. Hepiniz seçmen sorgulamaya girin. YSK’nın internet sitesine göre ‘seçmen’ değiliz. Her seçim olduğu gibi internet üzerinden kaydımıza baktık ve bu sefer eşim de, ben de yokuz. Nasıl yani? 1.5 ayda dijital kütükten sildiniz mi bizi? Nüfus Müdürlüğü yolları göründü.

“Salak gibi mi görünüyorum?”

Bir takipçisi Emin Çapa’ya, “Hocam, e-Devlet’ten kontrol edin. Orada görebilirsiniz. Milleti galeyana getirmeyin boş yere.” şeklinde cevap verdi. Çapa ise bu cevaba sinirlenerek şu ifadeleri kullandı ve “salağın da büyüğü” olduğunu kanıtladı:
ÖNE ÇIKAN VİDEO

Dostum oradan bakınca salak gibi mi görünüyorum? Ayrıca, galeyana gelmeliler ve koşarak durumlarını kontrol etmeliler. Yoksa niye yazayım kendi işimi burada? Kendim halleder, işime bakarım. Ama çevremde bir sürü bu durumda insan var.

Seçmen kaydı bulunuyor

Milleti kışkırtmaya çalışan Emin Çapa’nın, kimliğini açıklayamadığımız bir dostu CHP’nin seçmen sitesine girerek Çapa’nın seçmen kaydını sorguladı ve çıkan sonucu bizimle paylaştı. CHP’nin e-Seçmen sitesine göre Emin Çapa sisteme kayıtlı ve İstanbul Beşiktaş’ın Kültür Mahallesinde bulunan Mehmet Ali Büyükhanlı Mesleki ve Teknik Anadolu Lisesi’nde, 1227 NO’lu sandıkta -becerebilirse- oyunu kullanacak.

Algı oyunları devam etti

Solakların bir araya gelip, Çapa’nın mesajının altında aynı yalanı devam ettirdiği görüldü. Bir kullanıcı işi biraz daha abartarak, “Boşa seçimi iptal etmediler sayın Çapa. Daha neler neler olacak kim bilir.” ifadesini kullandı.

15 Temmuz kahramanlarına saldırdı

15 Temmuz hain darbe girişiminde sokağa çıkarak destan yazan kahramanları ağzına dolayan Çapa, şunları söylemişti:

Dolar 3,6'yı aştı. Ne oldu, dolar sevgisi vatan sevgisini geçti mi? "Tankların önüne yatarız, dolarımızı satmayız" mı? Kahramanlar nerede?

Elçin Sangu suçu muhasebecisine attı

Oyuncu Elçin Sangu da, tıpkı Emin Çapa gibi seçmen kaydının silindiği yalanına başvurmuştu. Sangu, “Herkes adreslerini kontrol etsin. Mesela şu an geçen seçimde aynı adreste olmama rağmen bugün yaptığım kontrol sonucu adresimde yokum.” diyerek algı oluşturmaya çalışmıştı Gezi’ci oyuncu Elçin Sangu'nun iddiasının gerçeği yansıtmadığı ortaya çıkmış ve söz konusu iddia, TC. Nüfus ve Vatandaşlık İşleri Genel Müdürlüğü tarafından yalanlanmıştı. Müdürlüğün Twitter hesabından yapılan açıklamada, "29.03.2019 tarihinde elektronik imza ile adres değişikliği yaptığınız anlaşılmış olup, adres kayıtlarınızda herhangi bir sorun bulunmamaktadır. Ayrıca adres bilgilerinizi adres.nvi.gov.tr üzerinden de kontrol edebilirsiniz." ifadeleri kullanılmıştı.

Bu ifadelerle suçu muhasebecisine atan Sangu, “1 yıl önce taşınmış olduğum evin iskan alımı geç olduğu için adres değişikliği muhasebecim tarafından 29 Mart’ta yapılmış. Seçmen listeleri daha önce askıya alınmış. Bu yüzde bir hata olmuş. Bu hassasiyetinizi seçim kararlarında da gösterseydiniz her şey çok güzel olurdu.” şeklinde açıklama yaparak rezilliğini örtmeye çalıştı.

x

WhatsApp İhbar Hattı

+90 (553) 313 94 23