• İSTANBUL
  • İMSAK
    00:00
    GÜNEŞ
    00:00
    ÖĞLE
    00:00
    İKİNDİ
    00:00
    AKŞAM
    00:00
    YATSI
    00:00
  • 0.0
  • 0.0
  • 0.0

Görünen köy kılavuz istemez

Yeniakit Publisher
2019-11-04 13:05:00 -
Görünen köy kılavuz istemez

Gazetemiz okurlarından Hasan Çelik, "Görünen köy kılavuz istemez" başlıklı yazısını bizimle paylaştı.

Hasan Çelik/Malatya

Atalarımız görünen köy kılavuz istemez demişler!

Misal mi, işte İstanbul Büyükşehir Belediye Başkanlığı seçimi. Bugün itibariyle AK Parti İç Anadolu’ya biraz da Karadeniz bölgesine hapsedilmiş durumda.

Ehliyet, liyakat kelimeleri sıkça kullanılıyor. Rahmetli Erbakan Hocanın dediği gibi fasa fiso. Demokraaat. Bu kelimelerin semtinden bile geçilmiyor. Lafı güzaf oluyor.

Gerçek sebebi ise şu illerde, ilçelerde parti başkanları var ya, ahbap çavuş ilişkisi. Herhangi bir partiyi iflas ettiren bu ahbap çavuş ilişkisidir.
ÖNE ÇIKAN VİDEO

Yaşımın ilerlemesine rağmen (alışkanlık? Cuma günü duramıyor) Malatya’ya köye gidiyorum. Cuma’dan evvel de cumadan sonra da çay ocaklarında oturuyorum. 15-20 kişi… Derken yahu kardeşim şu Öznur Çalık denen bayanın 3 dönemdir Erdoğan’ın yanında ne işi var deniyor. Yani halkın çoğunlukla gıcık olduğu kimseler Meclise gidiyor zaten zenginler de.

Bunların (çay ocağında) 2’de, 3’te pahalılıktan, elektrik zammından şikayetçiler. Sayın Erdoğan’ın BM’deki konuşmasıyla pek ilgilenmiyorlar. Suriyelilerden şikayetçi oluyorlar. Bu durum karşısında kardeşlerim gelin bu günümüze şükredelim dedim.

Hâsılı kelam Sultan Genç Osman’dan (4. Sultan Murat Han hariç) Sultan 3. Selim’den Sultan Abdülaziz’den, Sultan 2. Abdülhamid’den bugünümüz de dahil bu güzelim Anadolu insanı kaht-ı rical dönemi yaşıyor yani devlet adamı kıtlığı. Ne yapalım kardeşim, bu güzelim Anadolu halkının alın yazısıymış.

Tekrar selamlar ve iyi günler.

Haberle ilgili yorum yapmak için tıklayın.
x

WhatsApp İhbar Hattı

+90 (553) 313 94 23