• İSTANBUL
  • İMSAK
    00:00
    GÜNEŞ
    00:00
    ÖĞLE
    00:00
    İKİNDİ
    00:00
    AKŞAM
    00:00
    YATSI
    00:00
  • 0.0
  • 0.0
  • 0.0

Gerilimi tırmandıracak Türkiye açıklaması: Artık yolun sonuna gelindi

Yeniakit Publisher
2019-12-11 19:35:00 - 2019-12-11 19:41:33
Gerilimi tırmandıracak Türkiye açıklaması: Artık yolun sonuna gelindi

Cumhuriyetçi Senatör Jim Risch, Türkiye ile ABD arasındaki gerilimi tırmandıracak açıklamalarda bulundu. S-400 konusunda çok sabır gösterdiklerini öne süren Senatör Risch, "Parti bitti ve artık yolun sonuna gelindi" dedi.

Türkiye ABD arasındaki S-400 gerilimini artıracak yeni bir açıklama daha geldi. Cumhuriyetçi senatörlerden Jim Risch, S-400 hava savunma sistemi konusunda çok sabır gösterdiklerini belirterek, "Parti bitti ve artık yolun sonuna gelindi" ifadesini kullandı.

Yaptırım tasarısı askıya alınmıştı

Türkiye'de de Türkçe yayın yapan Voice of America'nın (VOA) sorularını yanıtlayan Senato Dış İlişkiler Komisyonu Başkanı Jim Risch, 13 Kasım'da Beyaz Saray'da Başkan Donald Trump ve Cumhurbaşkanı Recep Tayyip Erdoğan'ın görüşmesinin ardından, Türkiye'ye yönelik yaptırım tasarısı girişimini askıya almıştı. Son dakika gelişmesine göre; S-400 konusunda Türkiye'den "Vazgeçmeyeceğiz" açıklamalarının gelmesinin ardından, Risch, Senato Dış İlişkiler Komisyonu'na, 29 Ekim'de Temsilciler Meclisi'nde kabul edilen yaptırım tasarısının bir benzerini getirme kararı aldı.

"ABD'nin ulusal güvenliğini teşvik ve DAEŞ'in canlanmasının önlenmesi" adını taşıyan yaptıtrım tasarısı Türkiye'nin Barış Pınarı Harekatı ağırlıklı. Milli Savunma Bakanı dahil olmak üzere üst düzey Türk yetkililerin yaptırım listesine alınması, Suriye'de Türkiye'nin kullanması muhtemel silah sevkiyatının yasaklanması öngörülüyor. Türkiye'ye S-400 sebebiyle CAATSA yaptırımlarının uygulanması da tasarının diğer bölümünü oluşturuyor.

"Artık yolun sonuna gelindi"

S-400 sebebiyle Türkiye'ye CAATSA yaptırımlarının uygulanması konusunda çok sabır gösterdiklerini belirten Senatör Risch, "Artık yolun sonuna gelindi. Parti sona erdi" ifadelerini kullandı.
ÖNE ÇIKAN VİDEO

Haberle ilgili yorum yapmak için tıklayın.

Yorumlar

Hsn

 sen Türkiyenin can düşmanı bir terör örgütüne binlerce tır silah yolladın özür mü diledin yok. Seçim öncesi Türkiyeye ekonımik saldırı yaptın ve hala konıçuşacak yüz bulabiliyor hem de Müttefik?lduğunu söyleyerek. Hala, türkiye ye baskı yapmaya, çalışıyormuş yav. Türkiye, artık dişini göstermeli incirlikten başlayarak ABD'nin terörist askerleri ülkelerine postalama kararlılığını göstermeli.

MEHMET DEMIRCI

Son sizin sonunuz...
x

WhatsApp İhbar Hattı

+90 (553) 313 94 23