• İSTANBUL
  • İMSAK
    00:00
    GÜNEŞ
    00:00
    ÖĞLE
    00:00
    İKİNDİ
    00:00
    AKŞAM
    00:00
    YATSI
    00:00
  • 0.0
  • 0.0
  • 0.0

Gazze’nin dostları İstanbul’da toplanıyor

Yeniakit Publisher
2018-03-14 15:36:00 -
Gazze’nin dostları İstanbul’da toplanıyor

Uluslararası Gazze’nin Yeniden İmarı Komisyonu, İslam ülkelerinin gönderdiği yardımlarla Gazze'yi yeniden inşa ediyor.

Uluslararası Gazze’nin Yeniden İmarı Komisyonu, aralarında Türkiye'nin de olduğu birçok İslam ülkesinin gönderdiği yardımlarla Gazze'yi yeniden inşa ediyor. Bugüne kadar Gazze'de okul, cami, su havuzu, altyapı hizmetleriyle hastanelerin inşasını kapsayan 37 milyon dolarlık yatırım yapıldı. Tamamlanan projelerin tanıtımı ve yeni projelere hazırlık için 45 İslam ülkesinden önemli isimler Türkiye’de toplanıyor. 45 üye ülkeden yönetimde yer alan eski Başbakanlar, bakanlar, işadamları ve diplomatların katılacağı programa Türkiye Uluslararası İmar Derneği ev sahipliği yapacak.

GAZZE'NİN SU İHTİYACI KARŞILANACAK

Sağlık, altyapı, konut, eğitim, vakıflar, tarım ve sanayi alanlarında projeler uygulayan Uluslararası Gazze’nin Yeniden İmarı Komisyonu, Türkiye'nin ve İslam ülkelerinin desteğiyle Gazze'de birçok imar projesini hayata geçirdi. Türkiye’deki Uluslararası İmar Derneği’nden yapılan yazılı açıklamada son olarak Gazze’nin su ihtiyacını karşılayacak 200 dönüm arazi üzerinde bir tesisin yapıldığı ifade edildi.

Açıklamada tesis hakkında şu bilgiler verildi; “200 dönüm arazi üzerine Han Yunus bölgesinde İslam Bankası ve Uluslararası Gazze’nin Yeniden İmarı Komisyonu tarafından yapıldı. Yarım milyon metreküp kapasiteli, yıllık 12 bin metreküp toplayan Emel Gölü, su artırma sistemiyle Gazze halkının su ihtiyacını karşılıyor. 3.5 milyon dolara mal olan gölün etrafında halk için mesire yerleri, oyun parkları, çocuklar için eğlence merkezleri yapıldı ve şehrin nefes alması için peyzaj çalışması yapıldı. Göl hem içme suyu ihtiyacını hem de savaş yorgunu Gazze halkı için bir çıkış yolu oluyor.”

24 MART'TA İSTANBUL'DA BULUŞACAKLAR
ÖNE ÇIKAN VİDEO

Türkiye Uluslararası İmar Derneği tarafından yapılan yazılı açıklamaya göre birçok eski Başbakan, bakanlar, işadamları ve diplomatların katılacağı program 24 Mart tarihinde İstanbul Wis Otel’de yapılacak.

x

WhatsApp İhbar Hattı

+90 (553) 313 94 23