• İSTANBUL
  • İMSAK
    00:00
    GÜNEŞ
    00:00
    ÖĞLE
    00:00
    İKİNDİ
    00:00
    AKŞAM
    00:00
    YATSI
    00:00
  • 0.0
  • 0.0
  • 0.0

Gayrimenkulün yıldızı 2018’de parlayacak

Yeniakit Publisher
2017-11-13 11:00:00 -
Gayrimenkulün yıldızı 2018’de parlayacak

Şimdiden 1 milyon adetli rakamları deviren gayrimenkul sektörü, 2018’e girmeden 1.5 milyonluk satış rakamlarını yakalamayı hedefliyor.

Gayrimenkul sektörünün en önemli oyuncularından Teknik Yapı’nın Yönetim Kurulu Başkan Yardımcısı Umut Durbakayım, 2018’in gayrimenkul sektörü için daha iyi bir yıl olacağını söyledi. Durbakayım “2017 gayet iyi geçti. 2018’de yeni rekorlar göreceğiz” dedi. 

Emlak Konut önderliğinde başlatılan 240 ay vadeli konut kampanyası ve KDV oranlarında yaşanan indirimler ile yıla hızlı bir giriş yapan gayrimenkul sektörü, yılsonunda rekor beklentisi içine girdi. Şimdiden 1 milyon adetli rakamları deviren sektör, 2018’e girmeden 1.5 milyonluk satış rakamlarını yakalamayı hedefliyor. Star gazetesinde Kaan Zenginli ‘Patron Katı’ köşesinde Sektörün önde gelen oyuncularından Teknik Yapı’nın Yönetim Kurulu Başkan Yardımcısı Umut Durbakayım’ı konuk etti. Gayrimenkulün en eski isimlerinden ve sektörün kurumsallaşmasında büyük rolü olan Nazmi Durbakayım’ın oğlu Umut Durbakayım, şu an Teknik Yapı’nın dümeninde yer alıyor. 2017 yılının sektör adına gayet olumlu geçtiğini belirten Umut Durbakayım, 2018 yılından daha da umutlu. Umut Durbakayım, kentsel dönüşüm, Emlak Konut’un yeni kampanyaları ve Körfez’deki alıcıların etkisiyle, gayrimenkul sektörünün 2018 yılından daha hızlı büyüyeceğini öngörüyor… 

- İnşaat sektörü bu yılı nasıl geçirdi ve yılsonunu nasıl tamamlayacak? 

Yeni yıla Emlak Konut ile önderliğinde başlayan 240 ay vadeli konut kampanyası ile başladık. Beklemeye alınan konut talepleri realize olurken sektöre canlılık geldi. Sektörü sevindiren haberler peş peşe geldi. Önce tüketici üzerinde önemli bir yük olan damga vergisi kaldırıldı. Hemen ardından gayrimenkul satışlarındaki KDV oranları iyileştirildi. Beyaz eşya satışlarındaki KDV oranının da düşürülmesi dolaylı olarak sektörümüze olumlu yansıdı. Bu mutluluğu yaşarken bu kez yabancı yatırımcıların beklediği vatandaşlık hakkı, hükümetimizin kararıyla yürürlüğe girdi. Bir diğer olumlu adım ise yurtdışında yaşayan vatandaşlarımız için sağlanan KDV indirimi oldu. 

- Rekor bekliyorsunuz o halde
ÖNE ÇIKAN VİDEO

 Evet… Üçüncü çeyrek sonunda bir milyon sınırı geçildi ve önümüzde dolu dolu bir ay var. Kampanyaların ve yeni lansmanların devam edeceği, konut faiz oranlarındaki düşüş beklentisi ile yılsonunu 1.5 milyon adetlik satışla kapatacağımızı öngörüyoruz. 

- 2018 yılından beklentileriniz neler?

 Çevre ve Şehircilik Bakanlığı’nın başlattığı kentsel dönüşüm sürecinin 2018’e de damga vurmasını bekliyoruz. Bu kapsamda başta İstanbul olmak üzere ülkenin her kentinde büyük çaplı kentsel dönüşüm hamlelerinin atılacağını düşünüyoruz. Hatta konut kredi faiz oranlarının istikrar sağlaması ve hata aylık bazda yüzde 1’in altına gerilemesi durumunda satış trendinin artarak devam edeceğini öngörüyoruz. Diğer taraftan sektöründeki güven birliğini sağlayan Emlak Konut GYO’nun yeni bir kampanya başlatarak gayrimenkulün en güvenilir limanlardan biri olduğunu göstermesi, 2018’in yine hızlı ve alıcılı başlamasını sağlar. Körfez ülkelerinde yaşanan siyasi krizin Türkiye’deki konut satışlarını arttıracağı da gözden kaçırılmamalı. Türkiye’yi güvenli ve yaşaması kolay ülke olarak ören Körfez ülke vatandaşları, kendilerine sağlanan teşvikleri de kullanarak 2018’de rekor alım gerçekleştirebilir. 

KDV VE FAİZİ ÜSTLENİYOR

Türkiye’de ilk kez ‘Örnek Ofis’ uygulamasıyla satışa sunulan Deluxia Park Business projesinde, KDV ve faiz yükü yılbaşına kadar Teknik Yapı tarafından karşılanıyor. A Plus ofislerde metrekare fiyatı 7.700 liradan başlıyor. Büyüklükleri 80 ile 1.316 metrekare arasında değişen 400 ofis ve büyüklükleri 99 ile 555 metrekare arasında değişen 14 adet ticari ünitenin yer aldığı Deluxia Park Business projesinin satışında bir ilk gerçekleştirilecek. Satış merkezinde örnek ofis hazırlayan Teknik Yapı, kalite ve kullanım alternatiflerini bire bir gösterecek. Deluxia Park Business projesinde metrekare başına düşen aidat geliri, kira gelirleri ile minimize edilecek. Projede yer alan ve büyüklükleri 76-123 metrekare arasında değişen 6 adet toplantı salonunun, 17 ve 18 katlarda yer alacak spor salonu ile restoranın, kafeteryanın, otopark alanının ve oto yıkamanın kira gelirleri aidatların düşürülmesi için kullanılacak.

3 BİN KONUTU SATIŞA SUNMUŞ OLACAĞIZ 

2017’nin son çeyreği ile 2018’in ilk çeyreğinde 4 proje ve 4 milyar liralık bir hedefimiz vardı. Kasım 2017 başında tamamladık. Deluxia Park projemizin satışlarına başladık. Şimdi bu uzun maratonun diğer etapları için hazırlıklarımızı tamamlamaya çalışıyoruz. Önümüzdeki 5 ay içinde üç büyük projeye daha başlamayı hedefliyoruz. Kartal, Fikirtepe ve İzmir’de gerçekleştireceğimiz projelerle birlikte ekonomiye yaklaşık 3.5 milyar liralık bir katma değer yaratmayı hedefliyoruz. Söz konusu üç proje ile birlikte 3 binin üzerine yeni konutu satışa sunacağız. 

Hükümetin, sektörümüze verdiği destekler, adeta can suyu oldu. 2018 yılında, teşviklerin devam etmesini umut ediyoruz.

1 YILLIK KİRAYI GARANTİLİYOR 

Kira endişesini ortadan kaldıran Teknik Yapı, yılsonuna kadar Uplife Kadıköy projesinden daire alanların aylık 3.500 liraya varan kira bedelini ödeyecek. Kira bedelleri, dairenin başkasına kiraya verilip verilmediğine bakılmaksızın bir yıl boyunca her ay ödenecek. Toplam 830 lüks rezidans daire ve 20 ticari üniteden oluşan ve Kadıköy’ün Bağdat Caddesi’ne alternatif olacak ‘Prestij Caddesi’ üzerinde yükselen Uplife Kadıköy’de, kira getirisinin yanı sıra faiz yükü olmayan ödeme fırsatları da dikkat çekiyor. Peşin alımlarda yüzde 20’ye varan indirim uygulanan satışlarda, özel ödeme planları da yer alıyor. Kişiye özel ödeme planları vade ve peşinata göre, müşterinin isteğine göre hazırlanıyor.

x

WhatsApp İhbar Hattı

+90 (553) 313 94 23