• İSTANBUL
  • İMSAK
    00:00
    GÜNEŞ
    00:00
    ÖĞLE
    00:00
    İKİNDİ
    00:00
    AKŞAM
    00:00
    YATSI
    00:00
  • 0.0
  • 0.0
  • 0.0

Gambiya’nın işbirlikçi yeni başkanı: Gambiya artık İslam devleti değil!

Yeniakit Publisher
2017-01-30 05:58:00 -
Gambiya’nın işbirlikçi yeni başkanı: Gambiya artık İslam devleti değil!

Gambiya’nın efsane lideri Yahya Jammeh’i yabancı devletlerin askeri müdahalesiyle devirerek başa geçen yeni Devlet Başkanı Adama Barrow’un ilk icraatı, ülkenin künyesindeki ‘İslam Devleti’ ibaresini kaldırmak oldu.

Siyasi tuzaklarla ülkeyi terk etmeye zorlanan Yahya Jammeh’in yerine geçen Devlet Başkanı Adama Barrow  ilk icraat olarak, Gambiya’nın künyesindeki ‘İslam Devleti’ ibaresini kaldırdı. Batılı emperyalistlerin işbirlikçisi Barrow, doğrudan ‘İslam’ı hedef aldığı  ilk hamlesiyle kendisini iktidara taşıyan Haçlılara da bir çeşit teşekkür etmiş oldu.

YAHYA JAMMEH 2015’TE GAMBİYA’YI İSLAM DEVLETİ İLÂN ETTİ

Afrika’nın nüfusunun %90’ı Müslüman olan İslam ülkesi Gambiya, geçtiğimiz günlerde Batı ülkelerinin hile ve şaibe bulaştırdığı tartışmalı başkanlık seçimlerinin ardından yabancı devletlerin askeri işgaline uğradı. Askeri ve siyasi zorbalıklar karşısında ‘Tek bir vatandaşımın kanının dökülmesine razı olamam’ diyen Yahya Jammeh 22 yıl yönettiği ülkesi Gambiya’yı terk etti. Jammeh’in yerine geçen yeni Devlet Başkanı Adama Barrow, ilk icraatıyla Müslümanları derinden üzerken Batılı dostları ile yerli işbirlikçilerini sevince boğdu.

YENİ BAŞKANIN İLK İCRAATI ‘İSLAM DEVLETİ’Nİ KALDIRMAK 

Yahya Jammeh’in devrilmesi için Senegal, Nijerya ve Gana gibi yabancı devletlerin ordularına Gambiya’yı işgal çağrısı yapan ve gerçekleşen askeri işgal sonucunda devlet başkanı olan Barrow’un ilk icraatı, Gambiya’nın künyesindeki ‘İslam Devleti’ ibaresini kaldırmak oldu.
 
22 yıllık Devlet Başkanı Yahya Jammeh’i deviren ABD-İngiltere destekli yeni devlet başkanı Adama Barrow, ilk icraatıyla kendisini iktidara taşıyan Haçlı emperyalistlere teşekkür etmiş oldu. Başkanlığa geldikten sonraki ilk basın açıklamasında "Gambiya artık İslam Cumhuriyeti değil, Gambiya Cumhuriyeti olacak" diyen Barrow, Yahya Jammeh’in 2015 yılında ilan ettiği “İslam Devleti”ni yok saydı. Jammeh’in ‘adaleti tesis etmiyorlar’ diyerek terk ettiği Batı’nın kukla kuruluşlarından Uluslararası Ceza Mahkemesi’ne ülkeyi yeniden üye yapacağını söyleyen Barrow’un ilk  söylemlerinden, Batılı emperyalistlerin Gambiya’da istedikleri gibi at oynatabilecekleri anlamı çıkıyor.

BATI’NIN KORKUSU ‘İSLAM DEVLETLERİ’NİN YAYILMASI

Yahya Jammeh’in devrilmesi Afrika’daki İslami gelişmeleri baltalamak için kurulmuş açık bir tuzak olarak göze çarpıyor. Jammeh’in 2015 yılında ‘İslam Devleti’ ilanındaki cesur tavrı Batı’yı korkuya sevk etti. Zira, Gambiya’daki ‘İslam Devleti’ ilanının, halkının çoğu Müslüman olan çevre ülkelere de yayılma endişesi İslam düşmanlarının uykularını kaçırdı.

SÖMÜRGECİ BATI, JAMMEH GİBİ LİDERLER İSTEMİYOR

Afrika Asrı-Saadet’ten 20. yüzyılın başlarına kadar asırlar boyunca Müslümanların fetihlerine sahne oldu. Mücahitlerin güzel ahlakları ve İslam terbiyesinden etkilenen Afrikalı kabileler yüreklerini İslam’a doyasıya açtı. 3 kıtada adaletle hükmeden Osmanlı’nın gücünü kaybetmesiyle dünya mazlumlarının başına musibet olan Batılı sömürgeciler Afrika’nın madeni zenginlikleri ve insan gücünün yanında hammadde kaynaklarını da sömürdü. Batı bunun yanı sıra misyonerleri aracığıyla Afrika’da İslam’ın etkisini azaltıp Hıristiyanlığı yaydı. Batının ahlaksız sömürgesine karşı çıkan Yahya Jammeh gibi liderleri iktidarda istemeyen emperyalistler, emlak zengini olan Adama Barrow gibi kendi yetiştirdiği işbirlikçileri, fakir Afrika halkına kurtarıcı rolüyle sundu. Yüzyıllar boyunca Afrika’yı sömürü sahası olarak kullanan Avrupa’nın akbabaları, Afrika’daki sömürge düzenini kaybetmek istemiyor dolayısıyla Jammeh gibi otoriter liderleri siyasi ve askeri baskılarla devirme yoluna gidiyor. 
 
Kaynak: milligazete.com.tr
x

WhatsApp İhbar Hattı

+90 (553) 313 94 23