• İSTANBUL
  • İMSAK
    00:00
    GÜNEŞ
    00:00
    ÖĞLE
    00:00
    İKİNDİ
    00:00
    AKŞAM
    00:00
    YATSI
    00:00
  • 0.0
  • 0.0
  • 0.0

Galatasaray ilk transferini Ozornwafor ile yaptı

Yeniakit Publisher
2019-05-18 10:33:00 -
Galatasaray ilk transferini Ozornwafor ile yaptı

Altyapıdan yetiştirdiği genö oyuncu Ozan Kabak’ı devre arasında 11 milyon euro karşılığında Stuttgart’a satan Galatasaray, gelecek vadeden Nijeryalı Valentine Ozornwafor'u sessiz sedasız kadrosuna kattı.

Galatasaray, Nijerya’nın Enyaba Aba Kulübü’nde forma giyen 19 yaşındaki defans oyuncusu Valentine Ozornwafor ile anlaştı. Galatasaray scout ekibinin 9 aydır takip ettiği 1.94 metre boyundaki Ozornwafor’un maçlarını teknik direktör Fatih Terim’in de izlediği ve transferine onay verdiği bildirildi.

U20 Dünya Kupası’nda oynayacak

Bonservisi Enyaba Aba Kulübü’nden 250 bin dolara alınan Ozornwafor’a yıllık 100 bin dolar ödenecek. Nijerya U20 Milli Takımı’nda forma giyen genç futbolcu, 23 Mayıs-15 Haziran tarihleri arasında Polonya’da yapılacak U20 Dünya Kupası’nda boy gösterecek. Son derece düşük bir maliyete transfer edilen Ozornwafor burada başarılı performans gösterdiği tadirde fiyatı çok kısa sürede milyon dolarlara yükselecek ve Galatasaray çok kârlı bir anlaşma yapmış olacak. Sarı kırmızılı kulüp, yaz transfer sezonunun açılmasıyla birlikte Ozornwafor’la resmi sözleşme imzalayacak.

Terim, kamp kadrosuna alacak

Teknik direktör Fatih Terim, Galatasaray’ın yeni Ozan Kabak’ı olarak nitelenen Nijeryalı futbolcuyu sezon öncesinde takımla birlikte kampa götürecek. Ozornwafor burada hem fiziksel olarak güçlenecek hem de sarı kırmızılı kulübe uyum sağlayacak. Her yıl en az bir genç futbolcuyu A takıma kazandırmayı çok istediğini daha önce defalarca dile getiren Terim, Ozornwafor’u gelecek sezon oynatmayı planlıyor. Galatasaray yönetimi, Ozornwafor gibi genç ve gelecek vadeden futbolcu arayışını dünyanın dört bir yanında sürdürüyor.
ÖNE ÇIKAN VİDEO

x

WhatsApp İhbar Hattı

+90 (553) 313 94 23