• İSTANBUL
  • İMSAK
    00:00
    GÜNEŞ
    00:00
    ÖĞLE
    00:00
    İKİNDİ
    00:00
    AKŞAM
    00:00
    YATSI
    00:00
  • 0.0
  • 0.0
  • 0.0

Yeni sınav sistemini emlakçılar fırsat bildi!

Yeniakit Publisher
2017-11-07 09:43:00 - 2017-11-07 10:35:08
Yeni sınav sistemini emlakçılar fırsat bildi!

Liselere girişte öğrencilerin adrese göre yerleştirileceği yeni sistemi emlakçılar fırsat bildi. Kiralık ve satılık ev ilanlarına yeni ibareler eklendi.

Liselere geçişte kaldırılan TEOG sistemi yerine getirilen ‘mahalle okuluna dönüşü’ öngören yeni sistemi emlakçılar fırsat bildiler. Açıklanan yeni sistemle birlikte emlak sektöründe kiralık ve satılık ev ilanları da değişti. Daha önce evin bulunduğu semt ya da oda sayısının öne çıktığı kiralık ve satılık ev ilanlarına ‘Fen lisesi yakınında’ veya ‘Sosyal bilimler lisesi karşısında’ gibi ibareler eklendi.

EMLAK İLANLARI DA GÜNCELLENDİ

Milli Eğitim Bakanı İsmet Yılmaz, Anadolu Ajansı Editör Masası’na konuk olduğu önceki gün TEOG yerine gelecek yeni sistemi açıkladı. Buna göre öğrencilerin yüzde 92’si oluşturulacak eğitim bölgelerinde adreslerine göre 5 tercihlerinden birine yerleştirilecek, yüzde 8’i ise ‘nitelikli’ 600 liseye sınavla girecek. Yaklaşık 1.1 milyon öğrencinin adrese dayalı yerleştirmeye göre liselere yerleştirileceğinin açıklanması üzerine emlakçılar ve ev sahipleri, kiralık ve satılık ev ilanlarında “sisteme uygun” güncelleme yaptı. İlan başlıklarındaki, oda sayısı, toplu taşımaya yakınlık, dairenin yaşı, bulunduğu semt gibi seçenekler yerini okul isimlerine bıraktı. İlanlar arasında, “Çocuğunuzun geleceği için fen lisesine yakın sahibinden kiralık” ifadesine yer veren oldu.

‘’YENİ SİSTEMLE BİRLİKTE KİRALAR DA ARTACAK’’
ÖNE ÇIKAN VİDEO

Ankara Emlakçılar Odası Başkanı Hacı Ali Taylan adrese dayalı sistemin gelmesinin emlak sektöründe de değişikliklere neden olacağına değindi. Taylan, “Vatandaş, adrese dayalı yeni sistemin açıklanmasıyla tercihlerini bu yönde kullanacaktır. Ancak bu yönelim sınırlı sayıda olabilir. Aşırı yüklenme olamaz. Milli Eğitim Bakanlığı’nın bu konuda ciddi önlemler alması gerekiyor” dedi. Çocuğu olan ailelerin iyi okullara yakın evleri tercih ettiğini kaydeden Taylan şöyle konuştu: “Bu saatten sonra okul önemli bir tercih olacaktır. Çünkü gelen müşteri bilinçli geliyor. Bu anlamda emlak sektöründe ciddi bir hareketlilik etkin olabilir. Kiraların da eğitim bölgelerinde artması beklenen bir durum.”

Eğitim bölgeleri ve bu bölgeler içinde yer alacak okullar mayıs ayında açıklanacak. Sınavla öğrenci alacak aralarında proje okulların da yer alacağı 600 nitelikli okulun ismi ve kontenjanları da mayıs ayında duyurulacak. Bu tarihten sonra da emlak sektöründe hareketlilik bekleniyor. (Habertürk)

x

WhatsApp İhbar Hattı

+90 (553) 313 94 23