• İSTANBUL
  • İMSAK
    00:00
    GÜNEŞ
    00:00
    ÖĞLE
    00:00
    İKİNDİ
    00:00
    AKŞAM
    00:00
    YATSI
    00:00
  • 0.0
  • 0.0
  • 0.0

Fırat Kalkanı’nın devamı için hazırlıklar tamam… İlk hedef o bölge!

Yeniakit Publisher
2017-04-21 09:06:00 -
Fırat Kalkanı’nın devamı için hazırlıklar tamam… İlk hedef o bölge!

Cumhurbaşkanı Erdoğan’ın ‘Fırat Kalkanı’nın devamı’ olarak nitelediği harekat için geri sayımın başladığı ifade edildi. Gelen bilgilere göre, üç aşamalı olacak harekat Sincar (Şengal), Zap-Avaşin ve Menbiç’i kapsayacak.

Cumhurbaşkanı Recep Tayyip Erdoğan, 3 Nisan’da Trabzon’da yaptığı konuşmasında “Fırat Kalkanı Harekatı'nın birinci etabı bitti, yeni harekatların hazırlıklarını yapıyoruz” demişti.

Kaynaklar söz konusu operasyonlarla ilgili olarak ‘Türkiye düğmeye basacak’ başlıklı bir haber yayınladı. Aktarılan bilgilere göre, “Suriye ve Irak’ta PKK işgali altındaki 3 bölgeye yapılması planlanan harekâtın hazırlıklarında son aşamaya gelindi” ifadeleri kullanıldı.

Türkiye’nin güney sınırları boyunca uzanan hatta yürütülecek ‘büyük temizlik harekatının’ 12 ila 16 ay arasında sürmesi beklendiği belirtilen bilgide, “Bölgelerde ikmal-lojistik hatları için gerekli planlamalar, hem uydu kaynaklı hem fiziksel istihbarat çalışmalarıyla birlikte devam ediyor” denildi.

‘EZİDİ BÖLGESİNDEN PKK UNSURLARI TEMİZLENECEK, YÖNETİM MAHALLİ HALKA DEVREDİLECEK’

Buna göre harekatın ilk aşaması, ‘PKK’nin ikinci Kandil yapmasından’ endişe edilen Sincar bölgesine düzenlenecek. TSK’nın bu operasyon için Silopi’ye aylardır yığınak yaptığı iddia edilen haberde şu ifadeler kullanıldı: “ Binlerce zırhlı araç, personel taşıyıcı ve tanklar, terör hedeflerine yönelik operasyon için emir bekliyor. Sık sık PKK kamplarıyla gündeme gelen Zaho-Duhok istikametini de kapsaması beklenen Sincar operasyonuyla Ezidi bölgesinden PKK unsurları temizlenecek; yönetim ise mahalli halka devredilecek. Şengal Dağı ve çevresinde PKK’lıların kullandığı irili ufaklı çok sayıda kamp bulunuyor.”
ÖNE ÇIKAN VİDEO

‘HAREKATIN 2. AŞAMASI ZAP-AVAŞİN OLACAK, BÖLGENİN KONTROLÜ PEŞMERGE’YE DEVREDİLECEK’

Ankara’daki güvenlik kaynaklarına dayandırılan iddiaya göre, Sincar operasyonunun başlamasının ardından harekatın ikinci aşamasına geçilecek ve Hakkari-Çukurca’daki birlikler Zap, Avaşin, Çemço ile Kanimasi’deki PKK kamplara operasyon düzenleyecek.

Bu bölgenin PKK’nın uyuşturucu ticareti ve kaçakçılık faaliyetlerinde önemli olduğu kaydedilen haberde, operasyonun amacının ‘Kuzey Irak’taki idare boşluğundan faydalanan örgütün gelir kaynaklarının kesilmesi’ olduğu öne sürüldü. Haberde ayrıca, bölgenin PKK’dan alınmasının ardından Irak Kürt Bölgesel Yönetimi’ne (IKBY) bağlı Peşmerge güçlerine devredileceği belirtildi.

‘MENBİÇ OPERASYONUNDA AMAÇ, SÜLEYMAN ŞAH’IN ESKİ YERİNE TAŞINMASI’

Harekatın üçüncü aşamasında hedef Suriye’nin Menbiç kenti olacak.

‘Süleyman Şah Türbesi’nin eski yeri olan Menbiç’e bağlı Karakoza’ya taşınması’ amacıyla gerçekleştirilecek operasyonun, ‘ABD ve Rusya ile diplomatik müzakerelerin sonuçlanmasının ardından başlanacağı’ ifade edildi.

x

WhatsApp İhbar Hattı

+90 (553) 313 94 23