• İSTANBUL
  • İMSAK
    00:00
    GÜNEŞ
    00:00
    ÖĞLE
    00:00
    İKİNDİ
    00:00
    AKŞAM
    00:00
    YATSI
    00:00
  • 0.0
  • 0.0
  • 0.0

Final, okulları ile her yerde

Yeniakit Publisher
2015-09-20 00:02:00 - 2015-09-20 00:10:15
Final, okulları ile her yerde

Yönetim kurulu başkanlığını İbrahim Taşel'in yürüttüğü Final Eğitim Kurumları'nda geçmişi 35 yıl öncesine dayanan dershanelerin temel liseye dönüşüm süreci tamamlandı. Yeni dönemde binlerce gencin başarı için yine Final'i tercih etmesi bekleniyor.

1980 yılında Elazığ’da 6 öğretmen ve 4 sınıfla öğretime başlayan Final Eğitim Kurumları bugün Türkiye'nin dört bir yanında okulları ve kursları ile rağbet edilen bir köklü bir eğitim kurumlarından birisi olarak öne çıkıyor. Final Eğitim Kurumları bünyesinde; Final Okulları (Anaokulu, İlkokul, Ortaokul, Anadolu Lisesi, Fen Lisesi), Final Liseleri (Temel Liseler) ve Final KPSS Kursları bulunuyor.

Okullarından ilkini 2004 yılında Bursa’da kuran Final, kısa sürede Türkiye’nin bütün illerinde okul açmayı planlıyor. İbrahim Taşel ve ekibinin önceliği ise inşaatı devam eden 5 okulu gelecek yıl eğitim dünyasına kazandırmak.

'Eğitimciler göz bebeğimizdir' diyen Taşel, ''Final’in eğitim kadrosu yılların imbiğinden süzülen deneyimli bir ekiptir. 30 yıldır birlikte çalıştığımız öğretmenler var. Her yıl bünyemize kattığımız genç arkadaşlarımız deneyimli ekibin katkısıyla okullarımıza kazandırılıyor. Final’de deneyim ve dinamizmi birleştiren bir öğretmen profili var. Bu ekiple yine başarıya odaklandık. Her yıl ilk 1000’e giren öğrencilerin yüzde 35 civarındaki bir bölümünü Finalliler oluşturuyor. Artık okullarımızda da başarı geleneğini sürdüreceğiz'' mesajı verdi.
Final Okulları olarak önceliklerinin düzgün insan, dürüst vatandaş yetiştirmek olduğunu vurgulayan Taşel, ''Bu nedenle; bilimsel projeler ve girişimcilik çalışmalarına, değerler ve duygu eğitimine, kendini ifade edebilen, okuyan, düşünen, analiz ve sentez yapabilen bireyler yetiştirmeye öncelik veriyoruz'' dedi.

Final Okulları Nerelerde?
ÖNE ÇIKAN VİDEO


Temel liselerin hizmete girmesiyle bir çok yeniliği bünyesinde barındıracak olan Final Okulları ilk etapta; Adana, Ankara, Batman, Bursa, Ceyhan, Denizli, Diyarbakır, Doğubayazıt, Elbistan, Erzurum, Fethiye, İstanbul Beylikdüzü, İstanbul Çekmeköy, İstanbul Florya, İstanbul Güneşli, İstanbul Kavacık, Kırıkkale, Malatya, Manavgat, Ordu, Samsun, Sivas, Yozgat'ta hizmet verecek. Final Okulları bünyesinde bu yıl 30 kampüste, Temel Liseler 160 kampüste öğretim yapılacak.

TEOG kapsamında yapılan Merkezi Ortak Sınavların puanına göre yüzde 100 ile yüzde 20 arasında burs imkânı sunan Final'de Ara sınıflar için de okulların kendi bünyesinde yaptıkları Düzey Belirleme Sınavı’na göre aynı oranlarda burs veriliyor. Ayrıca şehit çocuklarının anasınıfından 12. Sınıfa kadar tam burslu okutulması kararı da uygulamaya girdi.


Mehmet UFUK - egitimrehberi / 20 Eylül 2015

x

WhatsApp İhbar Hattı

+90 (553) 313 94 23