• İSTANBUL
  • İMSAK
    00:00
    GÜNEŞ
    00:00
    ÖĞLE
    00:00
    İKİNDİ
    00:00
    AKŞAM
    00:00
    YATSI
    00:00
  • 0.0
  • 0.0
  • 0.0

Filipinler Devlet Başkanı Duterte’den deprem bölgesine ziyaret

Yeniakit Publisher
2019-04-23 16:58:15 -
Filipinler Devlet Başkanı Duterte’den deprem bölgesine ziyaret

Filipinler Devlet Başkanı Rodrigo Duterte 6.

Filipinler Devlet Başkanı Rodrigo Duterte 6.1 büyüklüğündeki depremden etkilenen Pampanga vilayetini ziyaret etti.

Filipinler Devlet Başkanı Rodrigo Duterte, dün 6.1 büyüklüğündeki depremden etkilenen Pampanga vilayetini ziyaret etti. Yerel saatle sabaha karşı 2 sıralarında bölgeye ulaşan Duterte’nin direkt olarak depremden etkilenen bölgelere gitmesine izin verilmedi.

Duterte dün meydana gelen deprem nedeniyle yıkılan alışveriş merkezinde en az 5 kişinin hayatını kaybettiği Pampanga vilayetine bağlı Porac kasabasına yerel saatle 14.00’te Temsilciler Meclisi Başkanı Gloria Arroyo, Sivil Savunma Müsteşarı Ric Jalad ve senatör adayı Bong Go ile beraber geldi. Depremde hayatını kaybeden küçük çocuğun ailesini ziyaret eden Duterte, aileye maddi yardımda bulundu. Aileye bir cep telefonu hediye eden Duterte, ailenin ek masraflarını karşılayacağına söz verdi.

Duterte, Chuzon Süpermarket zinciri altındaki tüm kuruluşların geçici olarak kapatılması ve diğer şubelerin güvenilirliği hakkında açıklık getirilmesi talimatını verdi.

Pampanga eyalet ofisinde deprem ve neden olduğu zarar hakkında kendisine bilgi verilen Duterte, bölgede yalnızca 4 katlı süpermarketin yıkıldığını fark ettiğini ve belki de yapının sağlamlığı ile ilgili bir sorun olabileceğini söyledi. Duterte, Porac’taki süpermarketi yapan kişinin marketin diğer şubelerini de yapmış olmasının mümkün olabileceğini sözlerine ekledi. İş adamı Samuel Chu’ya ait olan Chuzon süpermarketinin Pampanga’da 4 şubesi ve Bataan şehrinde 3 şubesi var.
ÖNE ÇIKAN VİDEO


İçişleri Bakanı Eduardo Ano, Chuzon firmasına verilen tüm işletme izinlerinin kaldırılması talimatı verirken, Bayındırlık Bakanı Mark Villar, süpermarketin tüm şubelerinde denetim yapılması için talimat verdi.

Duterte, hem ulusal hem de yerel kuruluşların deprem bölgesinde mağdurlara yardımda hızlı davrandıkları ve depremden etkilenen alanların rehabilitasyonuna hazırlık için aldıkları önlemlerden memnuniyet duyduğunu belirtti.

Filipinler Volkanoloji ve Sismoloji Enstitüsü’ne (Phivolcs) göre, dün meydana gelen depremin merkezi Castillejos ilçesi ve Zambales vilayetiydi ancak Pampanga vilayetinde daha fazla hasar oluştu.

x

WhatsApp İhbar Hattı

+90 (553) 313 94 23