• İSTANBUL
  • İMSAK
    00:00
    GÜNEŞ
    00:00
    ÖĞLE
    00:00
    İKİNDİ
    00:00
    AKŞAM
    00:00
    YATSI
    00:00
  • 0.0
  • 0.0
  • 0.0

Fetullah Gülen'in Kasım planı Zilzal süresi ve yeni kehaneti

Yeniakit Publisher
2016-10-18 08:31:00 - 2016-10-18 08:40:12
Fetullah Gülen'in Kasım planı Zilzal süresi ve yeni kehaneti

Fetullah Gülen'in kasım planı ne? Türkiye gazetesi yazarı Fuat Uğur, Gülen'in Zilzal süresini nasıl çarpıttığını köşesine taşıdı.

Fethullah Gülen'in "kasım'ı bekleyin" talimatı dilden dile dolaşıyor.

Kanlı darbe girişiminin lideri Gülen'in, geçtiğimiz hafta Zilzal süresini çarpıtıp 3. Dünya savaşı çıkacağını söylemesi ortalığı karıştırdı.

Gülen, sohbetinde müritlerine “Sabredin size zulmedenler çok yakın zamanda (kasım, aralık) kökünden sökülmüş ağaçlar gibi savrulacaklar.” mesajı vermişti.

FETÖ taraftarlarına moral aşılamak için hezeyanlarına hız veren Gülen'in çılgın açıklamaları Türkiye gazetesi yazarı Fuat Uğur'un gündemindeydi.

"Fetullah’ın kasım planı ve Zilzal suresini tahrifatı" başlıklı yazısında Uğur, bir dönem Cemaat içinde önemli görevlerde bulunan ve 17 Aralık sonrası örgütle bağlarını koparan Ümit Akdemir'in Zilzal süresi hakkındaki değerlendirmesini köşesinde aktardı:
ÖNE ÇIKAN VİDEO

ZİLZAL SURESİNİN ASIL İŞARETİ

Ümit Akdemir, “Aslında bu tür işaretlere girmeyi Kur’an-ı kerim ve Sünnet uygun bulmuyor. Hatta Said Nursi de Müslümanların bu tür işârî manalardan uzak durup asli vazifelerini yapmaları gerektiğini söylüyor.

Zilzal suresinin manası da çok açık. Kıyamet günü meydana gelecek sıkıntı ve dehşet verici hâlleri anlatır. Bu tahrifatlara öncelikle Türkiye’deki İslam bilginleri izin vermemeli” diyor önce.
Evet, terörist başının çeşitli âyet ve sureleri tahrif ederek bir hayli safı kandırdığı, belli bir kitleyi kilitlediği dikkate alınırsa Türkiye’deki İslam bilginlerinin bu soysuz 'Ebter’in tahrifatına izin vermemelerinde fayda var.
***
Zilzal suresinin anlamı çok açık ama kimi din adamlarının bu sureden tamamen ayrı olarak içinde bulunduğumuz yıllar için birtakım tahminleri var.
1- 2012-2017 arasında birtakım fitne örgütleri ortaya çıkacak İslam coğrafyasında savaşlar yaşanacak.
2- Bu tarihlerde Müslümanlar sıkıntı çekecekler.
3- Ama asıl savaş Uzak Doğu’da çıkacak. Müslümanların üzerindeki karabulutlar dağılacak.
4- 2017’den sonra İslam coğrafyası ve Müslümanlar yükselecek, Batı ise çökecek.
Bu tahminlerde Müslümanlara sıkıntıdan sonra müjde var. FETÖ’nün İslamiyetle alakası olmadığına göre bu tahminlerin içinde kendine nerede yer bulduğu meçhul.

ZİLZAL SÜRESİ ANLAMI

Peki Gülen'in çarpıttığı Zilzal süresi neden bahseder? Kıyametin kopmasından, insanların yeniden dirilip hesap vermelerinden, insanların -iyi ya da kötü- ettiğini bulacağından bahseder. İşte o sürenin meali:

-Yerküre kendine has bir sarsıntıyla sallandığı,
-Toprak ağırlıklarını dışarı çıkardığı (içindekileri dışarıya çıkarıp attığı),
-Ve insan “Ne oluyor buna?” dediği vakit,
-İşte o gün yerküre kendi haberlerini anlatır.
-Rabbinin ona bildirmesiyle (Çünkü Rabbin ona öyle vahyetmiştir),
-O gün insanlar amellerinin karşılığını almaları (amellerinin kendilerine gösterilmesi) için bölük bölük kabirlerinden çıkacaklardır.
-Artık kim zerre ağırlığınca hayır yapmışsa onun mükâfatını görecektir.
-Kim de zerre miktar kötülük etmişse onun cezasını görecektir.

x

WhatsApp İhbar Hattı

+90 (553) 313 94 23