• İSTANBUL
  • İMSAK
    00:00
    GÜNEŞ
    00:00
    ÖĞLE
    00:00
    İKİNDİ
    00:00
    AKŞAM
    00:00
    YATSI
    00:00
  • 0.0
  • 0.0
  • 0.0

Fetullah Gülen'den 'zehirleyerek öldürün' talimatı

Yeniakit Publisher
2015-05-22 10:16:00 - 2015-05-22 10:16:14
Fetullah Gülen'den 'zehirleyerek öldürün' talimatı

Paralel çete Lideri Fetullah Gülen’in, 14 Mayıs’taki mesajında, başta Cumhurbaşkanı Erdoğan ve kurmayları olmak üzere FETÖ soruşturmasını yürüten tüm savcı ve emniyet görevlilerini şifre ile ‘zehirleyin’ talimatı verdiği ortaya çıktı.

Paralel Yapı'yla mücadelenin 'Kırmızı Kitap'a girmesiyle birlikte hızlanan operasyonlar Fetullahçı Terör Örgütü'nün (FETÖ) Pensilvanya'daki lideri Fetullah Gülen'i çıldırttı. Silivri'deki bütün paralelci tutukluları tahliye etmeyi hedefleyen 25 Nisan darbe girişiminin önlenmesi, hemen ardından 17-25 Aralık yargı darbesi teşebbüsünde bulunan eski savcılar Zekeriya Öz, Muammer Akkaş, Celal Kara ve Süleyman Karaçöl'ün meslekten ihraç edilmeleri Pensilvanya'nın gözünü iyice döndürdü. Gülen'in 14 Mayıs'ta Mirac Kandili mesajında, şifreli ifadelerle örgüt mensuplarına "zehirleyerek öldürün" mesajı verdiği tespit edildi.

SEFER TASLI DÖNEM BAŞLADI

Söz konusu videonun şifreli ölüm mesajıyla dolu olduğuna dair yapılan tespitin ardından savcılıklarda ve emniyet birimlerinde olağanüstü önlemler alınmaya başlandı. Soruşturmanın başında olan savcı ve emniyet görevlilerinin görev yaptıkları yerlerde yemekhaneyi kullanmadıkları belirtildi. Yine aynı şekilde adliyelerde ve emniyet binalarındaki çay ocaklarından çay da içilmediği kaydedildi. "Zehirlenme" tehdidi altında bulunan savcıların korumalarından gelen yiyecekleri dahi tüketmediği ifade edildi. Paralel Devlet Yapılanması ile mücadele eden devlet görevlilerinin sadece kendi evlerinde yemek yedikleri veya evden yemek getirttikleri kaydedildi.

AİLELER DE TEHDİT ALTINDA

Gülen'in mesajı ile ilgili yapılan incelemede "Ben bir arpa kadar haram yedim, zehir olsaydı, yuvam başıma yıkılsaydı, eşim ölseydi, çocuklarım nal dikseydi ben bu haramı irtikap etmeseydim" sözüyle yine ölüm emri verilen kişilerin aile bireylerinin de hedefte olduğu belirlendi. Gülen'in bu sözlerinde "yemek ve zehir" kelimelerinin zehirleme yöntemiyle yeni bir eylem planının hayata geçirileceği ve bu talimatın gereğinin yerine getirilmesi için bizzat kendisinin emir verdiği kaydedildi. 

ISRARLA TODAY'S ZAMAN

25 Aralık kumpasını araştıran İstanbul Cumhuriyet Başsavcıvekili İsmail Uçar da örgütün hedefinde olan isimlerden biri. Uçar'ın odasına son bir haftadır istemediği halde her gün Today's Zaman gazetesinin gönderildiği belirtildi. Uçar'ın "İstemiyorum, getirmesinler" talimatına rağmen her sabah kendisine gelen gazetelerin arasına Today's Zaman'ın konulduğu kaydedildi. Uçar'ın arsenikli olabileceği endişesiyle gazeteye dokunmadan çöpe attırdığı ifade edildi.

TAHŞİYE DE BÖYLE YAPILMIŞTI

FETÖ'nün Lideri Fetullah Gülen'in mesajından zehirleme şifresi tespit edilirken, bu durum Tahşiye kumpasını akıllara getirdi. Gülen, yine konuşmasında Tahşiye'den bahsetmiş, Samanyolu TV dizi filminde aynı ifadelere yer vermiş, Emniyet ve yargıdaki örgüt mensupları harekete geçerek Tahşiye operasyonu başlatılmıştı. Tahşiye kumpasıyla başka bir dini cemaatin öncüleri cezaevine gönderilmişti. Türkiye kamuoyu da Tahşiye ifadesini ilk kez Gülen'den duymuştu.

ERDOĞAN: ÖLÜM TEHDİTLERİ ALDIK

FETÖ'nün bir numaralı hedefi olan Cumhurbaşkanı Recep Tayyip Erdoğan, 18 Mayıs'ta Samsun'da yaptığı konuşmasında ölüm tehditleri aldıklarını dile getirmişti. Erdoğan, şunları söylemişti: "Kimi zaman darbe tehditleri kimi zaman ölüm tehditleri aldık, ama vazgeçmedik. İstiyorlar ki Türkiye eskiye dönsün, millet aradan çekilsin." Söz konusu gelişmeler akıllara 2004 yılında o dönem Genelkurmay Başkanı olan Hilmi Özkök'e yönelik zehirleme sürecini getirdi. Özkök o dönem karargâhta yemek yemiyor, öğle yemeğini ya evden getiriyor, ya da er yemekhanesinden getirtiyordu. Kahve, çay içmiyordu.

'KALLEŞ VE SAHTEKARIN TEKİSİNİZ...'

Gülen'in şifreli talimat verdiği 14 Mayıs 2015'te 'herkul.org' adlı internet sitesinden yayınlanan 470. Nağme, "Mesele çok ciddi" başlığını taşıyor. Gülen, kendisinden af dilenmediği halde, birilerinin "nalları dikeceğini" söylüyor. Gülen'in "zehirleme" yöntemiyle verdiği "ölüm" talimatı içerikli konuşması şöyle: "Hiç olmazsa kendini hizmete adamış ve en büyük dinamikleri de adanmışlık olan bu hareket içindeki insanlar dünya ile aralarına bir mesafe koymalılar. Eğer bir arpa kadar haram kursaklarından içeriye girmişse, bu arpanın sahibi de ta Fizan'daysa -Fizan belli bir dönemde uzaklıktan kinaye olarak kullanılırdı- ayağına kadar gidip 'senin bir arpanı yedim, hakkını helal et!' demeliler. Eğer üzerinizde başkasının bir arpa kadar hakkı varsa ve gidip 'hakkını helal et!' demiyorsanız, milletin bir arpa kadar hakkını irtikap etmişseniz, bütün millet karşısında 'ben bir arpa kadar haram yedim, zehir olsaydı, yuvam başıma yıkılsaydı, eşim ölseydi, çocuklarım nal dikseydi ben bu haramı irtikap etmeseydim' demezseniz, bağışlayın, siz kalleşin tekisiniz, Müslümanlık adına da sahtekarın tekisiniz. Demezseniz. İki elim Allah huzurunda yakanızda olsun."

Star

x

WhatsApp İhbar Hattı

+90 (553) 313 94 23