• İSTANBUL
  • İMSAK
    00:00
    GÜNEŞ
    00:00
    ÖĞLE
    00:00
    İKİNDİ
    00:00
    AKŞAM
    00:00
    YATSI
    00:00
  • 0.0
  • 0.0
  • 0.0

FETÖ'nün son yatırımı: Hillary Clinton!

Yeniakit Publisher
2016-04-30 16:33:00 -
FETÖ'nün son yatırımı: Hillary Clinton!

Türkiye gazetesi yazarı Fuat Uğur bugün “FETÖ’nün son kullanma tarihi ve Hillary Clinton” başlıklı yazısında Fetocu terör örgütünün ABD’nin nasıl bir aparatçiği olduğunu, FETÖ’nün ABD Başkanlık seçiminde Hillary Clinton’a nasıl yatırım yaptığını çarpıcı bir yazıyla anlattı. İşte yazısı….

ABD DERİN DEVLETİ HALİHAZIRDA FETÖ’YÜ KULLANMAYI SÜRDÜRÜYOR

Cumhurbaşkanı Tayyip Erdoğan’ın sık sık Fetullah Gülen’e çağrı yaparak “Suçsuz olduğuna inanıyorsan gelsene Türkiye’ye” dediği, dahası Başkan Obama ile yaptığı görüşmelerde Gülen’in iadesini istediği biliniyor.

ABD ise bu talepleri sürekli kulak ardı ediyor.

Sebebi belli.

ABD derin devleti hâlihazırda Gülen örgütünü (FETÖ) kullanmayı, etinden, sütünden istifade etmeyi sürdürüyor. Çünkü ona Türkiye üzerindeki plânlarını uygulamak için hâlâ ihtiyacı var. Daha doğrusu örgüt Türkiye’de varoldukça, yani ABD’nin ülkemizdeki eli, kolu, ayağı, kulağı olmaya devam ettiği sürece kullanılacak. Bu yüzden Pensilvanya vaizi, ABD’nin kendisini bir gün kirli bir mendil gibi atacağından endişe ederek “Yıkılmadım ayaktayım” mesajı vermeye çalışıyor ve yırtınıyor.
ÖNE ÇIKAN VİDEO

Aslında ABD için tüm örgütler gibi FETÖ’nün de bir son kullanma tarihi var ve bu tarih şu anda esnek. Dediğim gibi, örgütün varlığını sürdürebilme kapasitesine bakarak değerlendirecekler. FETÖ’nün son kullanma tarihini bu “sürdürülebilir-kullanılabilir” olma ihtimali belirleyecek.

TEK BİR ÇIKIŞ YOLU VAR

İşte burada paralel devlet yapılanması da dediğimiz FETÖ ile mücadelenin ne kadar önemli olduğu bir kez daha anlaşılıyor. Okuyoruz, pek çok operasyon yapılıyor. Gözaltılar, tutuklamalar, birkaç yerde şirketlere kayyım atamalar var. Ancak sahadan o kadar çok şikâyet geliyor ki. Kapsamlı ve sistematik bir mücadele henüz ortaya konulabilmiş değil. Bir emniyet üst düzey yetkilisi hâlâ “40 bin polisimden 10 bini Cemaatçi” dediği, yargıdaki paralel hâkim ve savcıların birer canlı bomba gibi uygun anı kolladıkları, hâlâ yüzlerce iş adamının cemaate himmet vermeyi sürdürdüğü düşünülürse örgüt gerekli darbeyi almamış demektir. Böyle olduğu müddetçe de FETÖ ABD için en kullanışlı örgüt statüsünü koruyacak. Üstelik önümüzdeki başkanlık seçimlerinden sonra daha da tehlikeli bir hâle dönüşerek.
Açık konuşalım. Bunun tek bir çıkış yolu var.

Türkiye paralelle mücadelede FETÖ’nün elindeki insan sermayesini, devletin kritik noktalarındaki elemanlarını, finans kaynaklarını elinden alır ve paralelin taban hareketine fikrî mücadele yöntemiyle mesele iyi anlatılırsa ABD’nin FETÖ’yü kullanma tarihi de sona erer.

Aksi hâlde ABD ileride oyuncağı FETÖ’yü de kullanarak stratejik adımlarla Türkiye’yi daha da sıkıştırabilir.

FETÖ’NÜN YENİ YATIRIMI HİLLARY CLINTON

İşte burada Hillary Clinton’a umut bağlayanları da derin bir hayal kırıklığının beklediğini hemen belirtelim.

Eski cemaat mensubu Ümit Akdemir, Gülen örgütünün ABD’nin yeni başkanı seçilme ihtimali giderek artan Hillary Clinton ile eşi eski Başkan Bill Clinton’la hayli sıkı ilişkilerinin olduğunu söylüyor. Bu ilişkilerin geçmişi Hillary Clinton’ın bir önceki seçimlerde parti içi adaylığı döneminde Gülen örgütü tarafından maddi ve manevi tam olarak desteklenmiş olmasına dayanıyor. Akdemir bunun sonucunda Hillary Clinton’ın iki kez Pensilvanya’ya Fethullah Gülen’i ziyarete gittiğini, FETÖ’nün ABD’de düzenlediği bir “diyalog konferansı”na Clinton çiftinin video konferans sistemiyle katılarak himmet paralarıyla bonkörlük yapan cüzdanı kabarık hocalarına iyi dileklerini sunduklarını biliyoruz. Ümit Akdemir “Aldığım bilgilere göre şu anda da FETÖ tüm elemanlarını Hillary Clinton’ı desteklemek üzere seferber etmiş durumda ve örgüt çok yüklü bağışlarla parasal katkı sağlamakta” diyor.

PARALEL YAPI’NIN BELİNİN KIRILMASI

Diğer taraftan FETÖ’nün malum olduğu üzere senatörler ve kongre üyeleri üzerindeki parasal etkileri devam etmekte. Çünkü kesenin ağzı açılmış durumda. Örgüt ABD’deki valilik seçimlerinde bile rol alıyor ve yüklü bağışlarla etkinlik sağlamaya çalışıyor. Özellikle kazanabilecek adaylara kendi elemanlarını organize ederek bağış yaptırıyor. CIA tüm bu faaliyetleri görmezden geliyor.

MİT tırları kumpasıyla Türkiye’yi teröre bulaştırmak isteyen ama yüzlerine gözlerine bulaştıran Cemaatçi terör örgütü şimdi Rıza Zarrab olayıyla birlikte Türkiye’yi kara para rezaletine karıştırmak için hazırlık yapmakta.

17-25 Aralık tarihi PDY için kritik bir tarih. Kasımda ABD başkanlık seçimleri var. Hillary Clinton başkan seçilirse ocak ayında devir teslimle görevi devralacak. Bu yüzden paralelin belinin o tarihe kadar kırılması gerekiyor. Ancak ondan sonra ABD bu işten elini çekebilir. Yoksa peşinen söyleyelim Türkiye’nin başını belaya sokmak için ellerinden geleni yapacaklar.

 

x

WhatsApp İhbar Hattı

+90 (553) 313 94 23